Hirdetés

Orbán Viktor után most Toroczkai Lászlónak írt L.L. Junior - mutatjuk a levelet

Nap Híre portré Nap Híre

Az énekes baráti hangnemben fordult a Mi Hazánk elnökéhez.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a napokban L.L. Junior "aggódó roma hazafiként" címzett levelet Orbán Viktornak. Ebben a romák helyzetéről írt, illetve segítséget kért annak érdekében, hogy "a magyarországi romák és a többségi társadalom viszonyát ne tehessék tönkre a jövőben olyanok, akik számára ez a kérdés sokszor valóban nem több, mint politikai haszonlesés". 

De itt nincs vége a történetnek: az énekes most Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk pártelnökének küldött nyílt levelet, melyben közvetlen hangnemben kérte a politikust, hogy tegyen azért, hogy az ő követői is értsék, hogy milyen "fontos ügyben kell mindannyiunknak a gyűlölködés helyett a megértés és az együttműködés irányába mozdulnunk." A zenész itt is a magyarországi cigányság helyzetére célzott.

L.L. Junior Facebook-oldalán tette közzé a levelet, amelyben egyebek mellett azt írta, szerinte sokkal több közös van benne és a politikusban, mint hinné, itt példaként hozza a névazonosságot és azt is, hogy mindketten egy korosztályba tartoznak.

Leírja, hogy a Lesi családról szóló első feljegyzések alapján legalább 800 éve élnek ebben a hazában az ősei, akikre úgy is büszke lehet, hogy soha nem kellett egyetlen egy miatt sem szégyenkeznie. 

"És nyilván nem sportszerű és nem udvarias firtatni a Te esetedben sem a saját rokonaidat (értsd: a saját véredet), de erre alapozva kell, hogy azt kérjem tőled: soha, de soha ne ítélj meg egyetlen embert sem ebben az országban és ebben a világban csakis az alapján, hogy ki volt a dédapja, kik a szülei, ki a testvére, vagy, hogy éppen mit csinált a fia. És ha innen nézzük, akkor gyakorlatilag pont neked kellene annak az embernek lenned, aki sem a neve, sem a rokonai, családja és közössége alapján nem ítélkezhet mások felett. Igen, pont neked. Bízom benne, hogy ez a néhány sor egy pohár hideg tiszta vízként hat most rád, és a múltról rátérhetünk a jelenre és a jövőre, amelyet mindannyiunknak együttesen kellene majd formálnunk"

- fogalmaz az énekes. Levelében kitér még több mindenre is, a teljes írást itt olvashatja:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés