Hirdetés

Berobbant a fizetős facebook Magyarországra: itt vannak a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

Pénzért cserébe reklámmentesen használhatjuk a Facebookot és az Instagramot, ráadásul a Meta azt ígérte, hogy ha fizetünk, nem használja fel az adatainkat.

Magyarországon is elindult a fizetős Facebook és Instagram, a felhasználóknak így dönteniük kell, hogy továbbra is ingyenesen szeretnék-e használni a közösségi platformot, vagy fizetnek érte. Utóbbi opció néhány előnnyel is jár, ugyanis a havidíj ellenében reklámmentes lesz a két közösségi oldal, ráadásul a felhasználók adatait sem használja fel a Meta. 

Amennyiben viszont a jövőben is az ingyenes verziót használnánk, a közösségi platform továbbra is eláraszt minket hirdetésekkel és kéretlen tartalmakkal, illetve Zuckerberg tovább garázdálkodik adatainkkal az éterben - írja az EconomX

Az előfizetés havi 10 euróba (3800 forint) kerül – amennyiben csak böngészőben használjuk a platformot –, ha viszont tableten, okostelefonon görgetnénk Android vagy iOs alkalmazásokban, már 13 eurót (4940 forint) kell fizetnünk. Zuckerbergnek természetesen erre is volt magyarázata: mint mondta, az alkalmazásáruházak 30 százalékos adót számolnak fel, ő pedig ezt a felhasználókra hárítja.

Az előfizetés  2024. március 1-ig minden, a Fiókközpontban összekötött fiókra vonatkozik, tehét például ha a Facebookon előfizetünk, akkor az Instagramon is megkapjuk a hirdetésmentességet. Jövő év márciusától viszont minden egyes csatolt profilért 6 eurónak megfelelő összeget kell fizetni, ha azon keresztül is hirdetésmentes szolgáltatást szeretnénk. Az okostelefonos alkalmazásokban történő előfizetés díja természetesen ezen extránál is magasabb, profilonként 8 euró.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés