Hirdetés

Donald Trump közölte, hogy Hannibal Lecter egy remek fickó

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Donald Trump volt amerikai elnök szombati, New Jerseyben tartott nagygyűlésén azzal hökkentette meg hallgatóságát, hogy előbb elejétől a végéig előadott egy 1963-as soul-dalt, majd egy fiktív kannibált "nagyszerűnek" nevezett.

Joe Biden mentális állapota régóta téma az amerikai nyilvánosságban. A Naphire.hu is írt arról, hogy Jon Stewart szerint Biden "olyan kib**zott öreg", hogy "egyszerűen nem lenne szabad elnöknek lennie”. Arról is írtunk, hogy az elnök nemrég Japánról és Indiáról beszélt hülyeségeket, előtte pedig  azt mondta, hogy nagybátyját, Ambrose Finnegant a második világháborúban lelőtték a csendes-óceáni ország felett, és arra utalt, hogy holttestét azért nem találták meg, mert "sok kannibál volt" a környéken. Pápua Új-Guinea vezetője azonban visszautasította Joe Biden szürreális felvetését, miszerint nagybátyját kannibálok ették meg az országban. 

Nos, a jelek szerint az elnök kihívója, Donald Trump esetében más természetű gondok vannak. Trump nagyon is energikus, de legutóbbi, New Jersey-beli kampánygyűlésén egészen furcsa dolgokat mondott és tett.

Kígyó-migráns párhuzam

Hivatkozás másolása

New Jersey-i kampánygyűlésén elmondott több mint 90 perces beszéd során Trump elszavalta Oscar Brown Jr.  "The Snake" című dalának szövegét, hogy párhuzamot vonjon a dalban szereplő gonosz kígyó és az illegális bevándorlók között.

"Olyan embereket engedünk be az országunkba, akikből csak baj lesz" - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump már többször hivatkozott a dalra, hogy alátámassza migránsellenes álláspontját, ami állítólag Brown családjának tiltakozását váltotta ki. "Egy gyengédszívű nő meglátott egy szegény, félig megfagyott kígyót" - mondta Trump, miközben a dalt szavalta - de nem énekelte - a tömegnek. "De ahelyett, hogy köszönetet mondott volna, a kígyó gonoszul megharapta őt".

Trump, aki a novemberi voksoláson Joe Biden demokrata elnökkel fog megmérkőzni, egyre erőszakosabb retorikát használ az Egyesült Államok migránsválságáról szólva.

A "Kígyó" hosszas szavalása ugyanakkor nem váltott ki túl lelkes reakciókat ki a több ezres tömegből. Néhányan furcsán néztek, a Trump mögött álló férfi ásított, és a nézők egy része elindult a kijáratok felé.

"Mindenki élvezte? Ne élvezzék ... meg kellene ijedniük!" - mondta a kínosra sikerült szavalat után Donald Trump.

Hannibal Lecter és a vacsora

Hivatkozás másolása

A republikánus jelölt néhány hónappal ezelőtt azt állította, hogy a migránsok "megmérgezik az Egyesült Államok vérét", heves visszhangot váltva ki. A Biden-kampánycsapat azzal vádolta, hogy Hitler nyelvezetét utánozza. A 2016-os voksolás előtti első elnökválasztási kampánya során pedig Trump az "erőszaktevő" illegális migránsokról szóló szavaival sokkolta közönségét.

Most a „The Snake” elszavalása mellett egy kannibalizmusról szóló eszmefuttatással is felhívta magára a figyelmet Trump a közösségi médiában.

"A néhai, nagy Hannibal Lecter csodálatos ember" - mondta a volt elnök, jelenlegi aspiráns, utalva "A bárányok hallgatnak" című 1991-es filmre. "Gyakran meghívott egy-egy barátot vacsorára" – tette hozzá nevetve, felelevenítve a Magyarországon is ismert viccet a Sir Anthony Hopkins által zseniálisan megformált kannibál karakterről, mielőtt újra belemerült a migráció témájába.

 "Hannibal Lecter. Gratulálok, a néhai, nagy Hannibal Lecternek.” – Majd zökkenőmentesen tért vissza a migráns-témához: „Olyan embereket engednek be az országunkba, akiket nem akarunk az országunkban látni.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés