Hirdetés

Joe Biden megint akkora baromságot beszélt, hogy még mindig nem tértünk magunkhoz tőle

Nap Híre portré Nap Híre

Az amerikai elnök szerint idegengyűlölő Japán és India, és a két országot Oroszországgal és Kínával együtt olyan országoknak minősítette, amik nem akarják befogadni a bevándorlókat.

A 444.hu felidézte, a Japánnal szembeni kritikáját alig néhány héttel azután fogalmazta meg Joe Biden, hogy Kisida Fumio miniszterelnök látogatása során felbonthatatlannak nevezte az amerikai-japán szövetséget. India szintén az USA egyik legfontosabb partnere. A Fehér Ház ugyanakkor azt állítja: Biden egyik országot sem akarta megsérteni. 

Az elnök szerda este egy adománygyűjtő rendezvényen, túlnyomórészt ázsiai-amerikai közönség előtt azt mondta, hogy a novemberi választások a szabadságról, Amerikáról és a demokráciáról szólnak. "Mi szívesen látjuk a bevándorlókat. Gondoljanak bele. Miért akadozik Kína gazdasága annyira? Miért van bajban Japán, Oroszország és India? Mert idegengyűlölők. Nem akarnak bevándorlókat” – mondta Biden.

A Fehér Ház tagadta, hogy Biden mondatai lekezelők lettek volna, John Kirby nemzetbiztonsági szóvivő szerint az elnök csak az amerikai bevándorlási politikára tett megjegyzéseket. "Szövetségeseink és partnereink tudják, hogy Biden mennyire nagyra értékeli barátságukat és együttműködésüket” – jegyezte meg Kirby.

Bár Japánban, Indiában és Kínában viszonylag kevés a külföldön született munkavállaló, Oroszország nagymértékben függ az ilyen típusú munkaerőtől. Míg Japánban és Kínában a gazdasági növekedés lassult, addig Oroszország gazdasága a szankciók ellenére tavaly kissé fellendült, India pedig megelőzte az Egyesült Királyságot, és a világ ötödik legnagyobb gazdasága lett.

Joe Biden a pápua kannibálokról is baromságokat beszélt

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, Biden nemrégiben azt mondta, hogy nagybátyját, Ambrose Finnegant a második világháborúban lelőtték a csendes-óceáni ország felett, és arra utalt, hogy holttestét azért nem találták meg, mert "sok kannibál volt" a környéken. Pápua Új-Guinea vezetője azonban visszautasította Joe Biden szürreális felvetését, miszerint nagybátyját kannibálok ették meg az országban. "Eddig négy alkalommal találkoztam vele, és minden alkalommal meleg szavakkal üdvözölte Pápua Új-Guineát" - mondta Marape. "[A találkozások alkalmával az elnök] soha [nem] beszélt a pápuákról úgy mint kannibálokról" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés