Hirdetés

“Keresd meg benne azt, amit szeretsz” - Megdöbbentő történet a skót-magyar mérkőzés igazi hőséről, Dezsőről

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Barátok, rokonok és az élettársa fogtak össze: megvalósult a halálos beteg Szalai Dezső álma. Bár lélegeztetőgépre kötve, de élőben, a helyszínen nézhette meg az Eb-n a skót-magyar meccset. A Heti Napló stábja is elkísérhette a bakancslistás útján.

Alig másfél éve még ismert és sikeres vállalkozó volt, szerető társ, egy igazi kalandor. Szalai Dezső akkor épp egy éve nyitotta meg a Kőröshegyi Völgyhídnál az éttermét, ami a panorámája miatt is népszerű megállója lett az utazóknak. Ám a 48 éves férfi egy nap arra lett figyelmes, a jobb karja egyre ügyetlenebb. “Már ekkor tudta és érezte, hogy ALS-e van és ezt a barátainak is elmondta. A megérzését végül fájdalmas vizsgálatok árán diagnosztizálták is a budapesti Ritka Betegségek Intézetében” - mondta a Naphire-hu-nak Berecz Péter, a Heti Napló riportere, aki napokat tölthetett most a nagybeteg férfival, akinek a szerettei megvalósították a bakancslistás álmát. Noha kerekesszékhez van kötve és lélegeztetőgép tartja életben, elvitték Németországba, hogy a helyszínen szurkolhasson a magyar csapatnak.

Mint ahogyan az vasárnap este az ATV műsorából kiderül: sem a barátai, sem a testvére, sem az élettársa nem egészségügyis, de mindnyájan megtanulták, hogyan tudják életben tartani és ellátni Dezsőt, ha úgy hozza a sors. Hogyan lehet köhögtetni, etetni, kanült cserélni, újraéleszteni. És mindnyájan tisztában voltak vele, ez az út akár végzetes is lehet a férfi számára, mégis nekivágtak, hogy egy erre a célra kialakított kisbuszban, két lélegeztetőgéppel felszerelve valósítsák meg a férfi álmát. 

“Mindenkiben van félelem. Az én legnagyobb félelmem, hogy valami történik és a többiek ezt hogy dolgozzák fel. Nem erre készülök, sőt, vannak további terveim. De attól félek, hogy baj lesz, és hogy ez a többiek lelkének mit fog okozni”

- mondta a Heti Napló kamerái előtt Dezső, aki - mint elárulta - imádja az életet. És mindig megtalálja benne a szépet.

“Keresd meg benne azt, amit szeretsz” - olvasható a férfi karján a tetoválása, aminek a története természetesen vasárnap este szintén kiderül, mint ahogyan az is, milyen viszontagságok közepette valósulhatott meg a halálos beteg férfi álma, s hogyan próbálja meg elfogadni az elfogadhatatlant a férfi élettársa, Timi, és öccse, Dávid. A Heti Napló megrázó riportját vasárnap este a Híradó után nézhetik meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés