Hirdetés

Elindult a foci Eb-re az ALS betegséggel küzdő Szalai Dezső - a Heti Napló stábja is vele utazik

Nap Híre portré Nap Híre

Összefogtak Szalai Dezső barátai, akiknek így sikerült teljesíteniük a gyógyíthatatlan beteg fociszurkoló barátjuk egyik legnagyobb álmát, ami a bakancslistájának az első helyén szerepelt.

Szalai Dezső sikeres étteremtulajdonos tavaly kapta meg a sokkoló diagnózist az orvosoktól, ugyanis kiderült, hogy Karsai Dániel alkotmányjogászhoz hasonlóan, gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenved. A vállalkozó alig néhány hónapja ünnepelte az 50. születésnapját, azonban a betegség már eluralkodott rajta. 

Azonban Dezső fogta magát és bakancslistát írt, melynek első helyén az szerepelt, hogy Stuttgartban, a labdarúgó Európa-bajnokságon szurkolhasson a magyar válogatottnak.

Dezső barátai pedig összefogtak, így nekik és az adományozóknak köszönhetően megvalósították a nagy álmát. Nemrég útnak is indultak Németországba, az ATV Heti Napló stábja pedig elkíséri őket a hosszú útra.

"Minden követ megmozgattunk, hogy megvalósuljon Dezső álma. A stuttgarti stadion igazgatójától kaptunk segítséget. Egy olyan sportembertől, aki korábban a frankfurti klubnál dolgozott. Amikor visszajelzett, hogy várnak szeretettel, léptünk tovább. Kaptunk az útra egy speciális kisbuszt, benne minden olyan felszereléssel, például lélegeztetőgéppel, amelyre Dezsőnek szüksége lehet"

- ezt pedig már Török Timi mondta a Sportalnak a szervezéssel és az utazással kapcsolatban, hozzátette, összesen öt napot lesznek kint Németországban, és "Dezső megmutatja majd a világnak, hogy nincs és nem is lehet akadály, ha az ember igazán élni akar".

A Heti Napló stábja exkluzív módon végigkövetheti Dezső stuttgarti utazását, az erről készülő riportot pedig hamarosan az ATV csatornán is megtekinthetik!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés