Hirdetés

Megkérdezték a Novák Katalin által megmentett pedofilmosdatót, mit mondana az áldozatainak, ha találkozna velük

Nap Híre portré Nap Híre

Napok óta ettől a botránytól hangos a magyar sajtó.

A botrány kirobbanása óta most először, a 444.hu-nak szólalt meg K. Endre, aki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának a bűntársa volt. Ő az, akit Novák Katalin köztársasági elnök tavaly elnöki kegyelemben részesített, méghozzá Ferenc pápa budapesti látogatása alkalmából.

"Az idő és a jóisten eldönti majd. Ennyit szerettem volna mondani"

- mondta a lapnak a férfi. A 444.hu szeretett volna részleteket megtudni a kegyelmi ügyéről, ám ezzel kapcsolatban nem akart nyilatkozni.

"Sajnálom, most nem tudok nyilatkozni. Eljön majd az idő (…) A megfelelő időben. Sajnos most nem nyilatkozom. Korainak tartom"

- emelte ki. K. Endre hasonlóan reagált azokra a kérdésekre is, melyek azt firtatták, hogy mit csinál most és tervez-e visszatérni a pedagógusi pályára. Arra sem válaszolt, hogy beszélne-e a történtek után a bicskei gyermekotthonban jogsértést elszenvedett fiatalokkal és mit mondana nekik.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. Az ügy hatalmas botrányt robbantott az egész országban, a történtek után az ellenzéki pártok is akcióba lendültek. Az LMP mélységesen felháborodott Novák Katalin döntése miatt, a Momentum átvitte a Sándor-palotához a kordonokat és a köztársasági elnök hivata előtt "Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki a kordonokra. A DK először levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Majd később a párt bejelentette, hogy méltatlansági eljárást kezdeményeznek Novák Katalin köztársasági elnök ellen.

Lapunk arról is beszámolt, hogy Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. Mint mondta, van egy jogszabályi rendelkezés, amely szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános, ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak. Hozátette,  az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. Minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés