Hirdetés

Azahriah felfoghatatlan mennyiségű bevétellel zárta a tripla Puskás-koncertet

Nap Híre portré Nap Híre

Kétmilliárdos bevétellel – és 600 milliós nyereséggel – zárta Azahriah és stábja az énekes a Puskás Arénában tartott három koncertjét.

A Hvg360 Azahriah menedzsereivel, Tóth Gergővel és Tóth Kristóffal készített interjút, akik elmondták, hogy a stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással kalkulált, ami végül közel a kétszerese, 1,4 milliárd forint lett. Ennek az előre nem látható költségek és az infláció volt az oka. A pontos összeget csak később lehet megmondani, mivel még utólag is érkeznek hozzájuk számlák, illetve a színpadon használt technika egy részét is tárolniuk kell egy raktárban – írja a Blikk

A három koncertre összesen 138 890 jegy kelt el: az elsőn 45 ezer néző volt, a másik két nap 47-47 ezer. A három koncerten összesen nagyjából 1500 ember dolgozott, ebből kilencszáz volt a biztonsági személyzet. A pirotechnika Angliából érkezett a Puskásba, a lánggépek és a szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás Németországból és Lengyelországból jött Budapestre. 

Tóth Gergely szerint minden sokszorosan túl volt biztosítva, a színpad feletti hatalmas, 700 kilós zombikezekről például egy 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt kellett elfogadtatniuk. De a tűzoltók még azt is kimérték, milyen távolság lehet a lánggép és a közönség között. Tóth Kristóf arról beszélt, hogy ezután sem lesz idejük lazítani, hiszen most indulnak a nyári koncertek, köztük több külföldi fesztivál.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés