Hirdetés

"Illetlen" koncert miatt brutális büntetést kapott az egyik legnépszerűbb afrikai énekesnő

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Tanzánia egyik legnépszerűbb zenészét, Zuchut hat hónapra eltiltották mindenféle zanzibári fellépéstől, miután egy nem megfelelőnek ítélt műsort követően nem léphetett színpadra.

A múlt hónapban Kendwa szigetén tartott előadásán szexuálisan egyértelmű nyelvezetet és gesztusokat használt a sztár. A zanzibári művészeti tanács szerint ez ellentétes a szigetek szokásaival, hagyományaival és kultúrájával - írja a BBC.

Médiabeszámolók szerint Zuchut 390 dollárra bírságolták, amiért úgy lépett fel, hogy nem volt regisztrálva a tanácsnál.

Zuchu, akinek valódi neve Zuhura Othman Soud, azóta bocsánatot kért az Instagram-fiókján közzétett videóban. "A cél a szórakoztatás volt, nem pedig a félrevezetés" - mondta.

Zanzibár népszerű üdülőhely Tanzániában, és több turisztikai magazin tavaly Afrika 10 legjobb úti célja közé sorolta. Sok lakos azonban társadalmilag konzervatív, és emiatt nem is meglepő, hogy néhányan közülük tiltakoztak, amikor a fellépéséről készült videoklipek elkezdtek terjedni a közösségi médiában.

A 30 éves énekesnő az első női zenész Kelet-Afrikában, aki egymillió YouTube-feliratkozót szerzett, amit mindössze egy év alatt ért el.

Emellett ő az első női zenész Kelet-Afrikában, és mindössze az ötödik női előadó a kontinensen, aki átlépte az 500 millió YouTube-megtekintést - közölte kiadója, a WCB Wasafi.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés