Hirdetés

Elképesztő családi titok derült ki Taylor Swiftről, a rajongók nem hisznek a szemüknek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kiderült, hogy Taylor Swift számára telitalálat volt a hamarosan megjelenő új stúdióalbumának a "The Tortured Poets Department" (azaz "A meggyötört költők tanszéke") címet adni.

Az Ancestry nevű amerikai, származástannal foglalkozó cég bizonyítékot talált arra, hogy Taylor Swift távoli rokoni kapcsolatban áll a híres Emily Dickinson költőnővel - adta hírül a CNN.

"Le kell nyugodnunk... de hogyan is tehetnénk, amikor NAGY hírünk van! Taylor Swift és Emily Dickinson híres amerikai költőnő hatod-unokatestvérek"

- olvasható a cég Instagram-fiókján közzétett bejegyzésben. Dickinson, aki 1830 és 1886 között élt.

Az írónő, akinek a saját korában hírességnek kellett volna lennie, még a hírnévről is úgy írt, mint több mint 100 évvel későbbi távoli unokatestvére. "A sikert tartják a legédesebbnek / Azok, akiknek soha nem sikerül / Megérteni a nektárt / A legbántóbb szükséget igényli" - írta Dickinson a "A sikert tartják a legédesebbnek" című versében.

"Swift és Dickinson mindketten egy 17. századi angol bevándorlótól származnak (Swift 9. dédapja és Dickinson 6. dédapja, aki a Connecticut állambeli Windsor korai telepese volt)"

- írta az Ancestry. A CNN pedig megjegyezte, hogy a 34 éves énekesnő rajongói, azaz a Swiftiek már régóta kapcsolatot látnak a két nő között. A popsztár Evermore című albumát 2020 december 10-én jelentette be, ami történetesen pont Dickinson születésnapja. Egyesek szerint az album címét Dickinson "Egy húgom van idehaza" című verse ihlette, amelyben szerepel a "forevermore" szó.

Két évvel a bejelentés után Swift a legendás írónőre utalt a Nashville Songwriters Association International neki ítélt "az évtized dalszerző-művészének" járó díj átvételekor is a beszédében. Swift kifejtette, hogy az általa írt dalszövegek három műfaji kategóriába sorolhatók: tollpennával írt szövegek, töltőtollal írt szövegek és csillogó zselés tollal írt szövegek. A sztár az íróeszközökre utalt a beszédében, amelyet a képzeletében a kezében tartott, amikor egyes dalait írta.

"Ha a dalszövegeim úgy hangzanak, mint egy levél, amelyet Emily Dickinson dédnagymamája írt, miközben éppen csipkefüggönyt varrt, akkor azt tollpennával írtam".

Majd pedig hozzátette, hogy az Evermore című albumról származó Ivy című száma is ebbe a kategóriába sorolható. (Érdekesség, hogy az Apple TV+ korábban készített egy drámasorozatot Hailee Steinfeld főszereplésével Emily Dickinsonról, és az egyik részben a készítők felhasználták Taylor Swift Ivy című dalát is - szerk.).

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés