Hirdetés

Hiába fenyegeti a népe, Zelenszkij nem áll meg, hullanak a fejek

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán elnök nagyon eltökélt, hatalmas változások történnek.

Mint a Naphire.hu is beszámolt róla, Volodimir Zelenszkij csütörtök este bejelentette, hogy leváltotta Valerij Zaluzsnyij tábornokot. Az ukrán szárazföldi erők 58 éves parancsnokának tulajdonították, hogy a háború első hónapjában ő vezette Kijev védelmét, majd 2022 őszén sikeres ellentámadást vezényelt le az északkeleti Harkiv régióban.

Az ukrán közvélemény nem fogadta örömmel a bejelentést, ahogyan azt sokan várták. Zelenszkijt még a saját közösségimédia-oldalain is támadták a kommentelők, akik egyértelműen kifejezték csalódásukat. 

Az elnök most újabb személycseréket hajtott végre az ukrán fegyveres erők parancsnokságán - az erről szóló rendeleteket az elnök hivatalos honlapján tették közzé vasárnap.

Zelenszkij menesztette Szerhij Najevet az ukrán egyesített erők parancsnoki tisztségéből, valamint Makszim Mirgorodszkijt a fegyveres erők légi támadócsapatainak parancsnoki posztjáról.

Más rendeletekben az elnök kinevezte Olekszandr Pavljukot a szárazföldi erők parancsnokává, Jurij Szodolt az egyesített erők parancsnokává, Ihor Szkibjukot a deszant rohamcsapatok parancsnokává, míg Ihor Plakhutát a területi védelmi erők parancsnokává - írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés