Hirdetés

Vitray Tamás megható szavai: így emlékszik Vágó Istvánra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, szombaton meghalt Vágó István. A kvízmester hosszú évtizedekig volt a közönség kedvence és a kollégái is nagyon szerettek.

Vitray Tamás az ATV Heti Napló című műsorában emlékezett meg Vágó Istvánról. Vitray azt is felidézte, hogy kezdődött Vágó István karrierje. 

"Ha úgy tetszik, én csaltam át a televízióhoz. Egy nagyon jó pályán lévő ember volt, aki utazott a világban, ami akkor nagy szó volt. Szívesen jött végül is, csak kellett egy erősebb hang, amely még rábeszélje. Így Vágó, a mérnök megszűnt, és lett Vágó, a kvízmester" - mesélte Vitray. "„Volt benne egy magától értetődő humánum és derű. Hamar megérezte, hogy egy ilyen játékban azért ő nem vizsgáztat, hanem a másik, a vállalkozó, az izguló civil oldalán áll” - tette hozzá.

Vágó István egyébként egészen pontosan vegyészmérnöknek tanult és a Chinoinnál, valamint a Medimpexnél dolgozott annak idején, de jelentkezett a Riporter kerestetik című tévés vetélkedőbe, és Vitray Tamás ezután csábította oda a Magyar Televízióhoz 1976-ban - írja a 168.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés