Hirdetés

Vitézy még nem is jelölt, de már 16 százalékra mérik Budapesten

Nap Híre portré Nap Híre

Meglepő eredményeket mutat egy friss mérés, ami szerint bár Vitézy Dávid még nem is hivatalos főpolgármester-jelölt, máris 16 százalékon áll a versenyben.

A felmérést az LMP rendelte el és a végeredmény a Válasz Online birtokába jutott. Mint írták, az eredmény alapján már szinte biztos, hogy a közlekedési szakember és egykori államtitkár júniusban elindul a főpolgármester-választáson és az LMP listáját is ő vezetheti majd.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, tavaly december elején robbant a bombahír, miszerint az LMP felkérte Vitézyt, hogy induljon el a főpolgármesteri címért. Akkor a volt közlekedési államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott, hogy "nagyon szereti" Budapestet és elismerte azt is, hogy a párt társelnöke, Ungár Péter valóban megkereste őt azzal kapcsolatban, hogy elindulna-e az idén esedékes választás Budapest főpolgármestere címéért. Erre pedig azt mondta, hogy egyelőre nem mondott se igent, se nemet, viszont megtisztelő számára a felkérés. Vitézy hozzátette, először meghallgatja, mit ajánl a párt.

A Válasz Online most az írásában kiemelte, hogy értesüléseiket az LMP háza táján és Vitézy környezetéből is többen megerősítették, ugyanakkor a Fidesz miatt még nem tettek a nyilvánosság előtt hivatalos bejelentést, de ennek is eljöhet hamarosan az ideje.

Ez a helyzet most Budapesten

Hivatkozás másolása

A lap kiemelte, hogy a Pulzus közvéleménykutató múlt heti mintavétele szerint, ha most tartanák a főpolgármester-választást, akkor a budapestiek 38 százaléka Karácsony Gergelyre szavazna, 16 százalékuk Vitézy Dávidra, míg 18 százalékuk a fideszes fővárosi főispánra, Sára Botondra.

A Válasz Online értesülései szerint Karácsonyék belső mérései is hasonló eredményeket hoztak. 

Tavaly év végén az LMP a Závecz Research-csel készíttetett hasonló felmérést, akkor Vitézyt még csak 9 százalékon mérték (november 27. és december 4. között végezték el a felmérést). Ez pedig azt jelenti, hogy alig két hónap alatt jelentős növekedést tudott produkálni a közlekedési szakember, ami igazán szép eredménynek számít, főleg úgy, hogy hivatalosan még nem is főpolgármester-jelölt.

A lap megkeresésére is azt válaszolt a Vitézy, amit az ATV stúdiójában mondott, azaz még nem döntött az indulását illetően, ám egyeztetéseket folytat több emberrel is arról, hogy volna-e lehetőség a pártpolitikai logikát meghaladva, szakpolitikai alapon tenni a városért.

Bár, ahogy már kihangsúlyoztuk, Vitézy még nem jelölt, ennek ellenére egyre több közszerepet vállal és már szinte elindította a kampányát is. Az elmúlt hetekben megszólalt a Budapest-bérlettel kapcsolatban és a MÁV ügyében még Lázár János közlekedési és építési miniszterrel is összeakasztotta a bajszát, majd a BKK-s járatritkítások kapcsán Karácsony Gergellyel volt nagyobb vitája. Utóbbi esetben ráadásul sikert ért el, ugyanis a hétvégén a főpolgármester azt kérte a BKK-tól, hogy állítsák vissza a korábbi menetrendet.

A Nap Híre arról is beszámolt, hogy január elején az egykori főpolgármester, Tarlós István is bekavart, aki arról beszélt, hogy tudomása szerint Vitézy az LMP és a Fidesz közös jelöltje lehet júniusban, hogy együtt döntsék meg Karácsony Gergelyt. Ugyanakkor az LMP rögtön tisztázta a volt városvezető "információit" és kijelentette, nem indítanának a Fidesszel közös jelöltet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés