Hirdetés

Kitört a botrány: a BKK-vezér levágott pulykához hasonlította az utasokat, Vitézy Dávid kiakadt

Nap Híre portré Nap Híre

Egészen felháborító kijelentést tett a budapesti polgárokról a BKK igazgatója, amin Vitézy Dávid durván kiakadt egy Facebook-bejegyzésben.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója egy csütörtöki sajtóháttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, hogy

Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha "hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele".

Erre a kijelentésre reagált Vitézy Dávid a Facebook-oldalán, mint fogalmazott, "egész egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat. Emberek vagyunk, Budapest az otthonunk, a közösségi közlekedéssel iskolába, munkába és szórakozni járunk. A budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás - vagy épp ezúttal a járatritkítás. Ilyet nem csak egy felelős vezető nem mondhat, hanem egy minimális empátiával rendelkező személy sem".

Ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának  távoznia kell a posztjáról. Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig elnézést kell kérnie a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat

- nyomatékosította Vitézy, majd hozzátette, az egyeztetéseket illetően nemcsak a "hálaadási pulykának" nézett utasokkal, de az érintett civil szervezetekkel, sőt még a Fővárosi Közgyűlés tagjaival és a kerületi polgármesterekkel sem egyeztetett senki. "Négy évig vezettem a BKK-t, számtalan járatmódosítást vezettünk be, mindig egyeztettünk a kerületekkel, volt társadalmi egyeztetés a változásokról és a mainál nehezebb anyagi helyzetben is el tudtuk kerülni a járatritkításokat".

"Múlt héten a lebukással kezdődött a járatritkítási botrány, némi zavar után elnézést kéréssel, majd a tagadással és a magyarázkodással folytatódott. Miután végül elismerték, hogy 53 járat ritkult és egy sem lett sűrűbb, jött az ígérgetés, hogy ha most nem is, de majd egyszer, máskor, máshol, valahogy visszapótolják a kivont teljesítményeket - amiből egyelőre semmi nem teljesült az ígérgetésen kívül. A budapesti tömegközlekedéshez méltatlan ez az egész cirkusz. Állítsák helyre a menetrendeket és kérjenek elnézést, amiért így beszélnek a saját utasaikról" - zárta a bejegyzést a közlekedési szakember.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés