Hirdetés

Bejelentést tett a király, az egész világ őt figyelte

Nap Híre portré Nap Híre

Uralkodásának tizedik évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból mondott beszédet.

Az elmúlt időszakban a brit királyi családra figyelt az egész világ: kiderült, hogy III. Károly és Katalin hercegné is rákbetegséggel küzd. Katalin a napokban tért vissza a nyilvánosság elé a király hivatalos születésnapi ünnepségén. 

Most azonban a spanyol király szólalt meg. VI. Fülöp trónra lépésnek tízedik évfordulóján mondott beszédében szerdán Madridban. Mint fogalmazott: a korona integratív szerepével járul hozzá az ország intézményrendszerének stabilitásához és a társadalom kohéziójához.

"A koherencia és az integritás az a kritérium, amelyen mindig is alapulnia kell a korona cselekedeteinek" - fogalmazott az államfő az MTI szerint.

Mint mondta, az elmúlt évtizedben a szolgálat, az elkötelezettség és a kötelesség volt királyi teljesítménye pillérei, ezért ezeket a szavakat választotta az évforduló mottójaként is.

A spanyol fővárosban a többi közt nemzeti színű virágdíszekkel, zászlókkal, este pedig az emblematikus középületek díszkivilágításával emlékeznek meg az évfordulóról.

A La Razón című napilap az esemény alkalmából közvélemény-kutatást tett közzé, amelyben a megkérdezettek 70 százaléka értett egyet azzal, hogy a király a stabilitás garanciája. 66 százalékuk jónak vagy nagyon jónak minősítette az uralkodó teljesítményét az elmúlt tíz évben, 65 százalékuk szerint pedig VI. Fülöp nagyobb átláthatóságot biztosított a királyság intézményének.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés