Hirdetés

Varga Judittal folytatott beszélgetést vett föl Magyar Péter

Nap Híre portré Nap Híre

A volt feleségével, Varga Judittal folytatott beszélgetését vette föl Magyar Péter – erről maga az érintett beszélt hétfő este Gulyás Balázs újságírónak adott interjújában, saját YouTube-csatornáján.

Sűrű időszakot él Magyar Péter, Varga Judit volt miniszter exférje. Március 15-ére tüntetést szervez, pártalapítással is kacérkodik, miközben az ügyészséggel üzengetnek egymásnak. Közben viszont azzal kell szembesülnie, hogy volt felesége már mást szeret, nem is kicsit. 

A Naphire.hu is írt arról, hogy Magyar Péter szerint a "suttogó propaganda" azt terjeszti, hogy többször megverte volt feleségét, de ez szerinte hazugság. Varga Judit nem sokkal később egy párkapcsolati erőszakról szóló videót posztolt. Magyar Péter erre úgy reagált: nem tudja, volt feleségét mivel zsarolják és miért teszi ezt a gyerekeikkel, majd megnevezte azt az újságírót, aki szerinte titkos rendőrségi jelentés kapott róla. A HVG egy hete nyilvánosságra hozta a jelentés tartalmát.

Arról is írtunk, hogy a Schadl-Völner ügyben három súlyos állítást is megfogalmazott Magyar Péter, akit szerdán hallgatott meg tanúként az ügyészség. Bizonyítékokat nem adott át, állítása szerint azokat a következő meghallgatásra, március 26. kedd reggelre tartogatja. Magyar a hétvégén azt ígérte: kedden nemcsak az ügyészeknek adja át, de nyilvánosságra is hozza bizonyítékait.

Íme Magyar három, súlyos állítása, amit elmondása szerint általa készített hangfelvétellel tud bizonyítani (bár ezt a felvételt még nem hallotta sem az ügyészség, sem a nyilvánosság):

  • szerinte Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter-embere” volt,
  • a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, „és erről Völner Pált is tájékoztatták”,
  •  Magyar legsúlyosabb állítsa azonban az, hogy szerinte „Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat”.

Magyar Péter interjúja

Hivatkozás másolása

Hétfő este Magyar Péter Gulyás Balázs újságírónak elmondta: 2023. januárjában egy beszélgetést rögzített egy beszélgetést akkori feleségével, Varga Judittal, aki Magyar szerint arról beszélt neki, hogy az Orbán-kormány egy „maffiakormány”, ahonnan nem lehet kiszállni, ő maga pedig úgy gondolta, hogy a felvétel elkészítésével megvédi a családját, vagy ha azt nem tudja, akkor az országát az úgynevezett maffiakormánytól.

A felvételt nem akarta felhasználni vagy nyilvánosságra hozni – mondta Magyar Péter, de úgy érzi, hogy egy ország figyel erre a történetre – tette hozzá. Állítása szerint a felvételen „nincs minden rajta”, és korábban ő jelezte Varga Juditnak, hogy nem tehet mást, mint hogy nyilvánosságra hozza. Hozzátette: volt felesége elzárkózik attól, hogy menjen be tanúskodni vele az ügyészségre.

Magyar Péter szerint aki a meghallgatás utáni ügyészségi közleményt megfogalmazta, az hazudik és csúsztat. Ha az ügyészség nem hazudott volna, akkor lehet hogy nem hozza nyilvánosságra a felvételt, csak odaadja az ügyészeknek – tette hozzá.

Szerinte közérdek, hogy a bizonyíték az ügyészség rendelkezésére álljon. Varga Judit a tudomása szerint nem volt érintett bűnszervezetben és nem terhelte feljelentési kötelezettség, tehát nem lehet baja a felvétel nyilvánosságra hozatalából. Magyar úgy látja: az ügyészség akkor járt volna el helyesen, ha sok embert meghallgat tanúként. Mint elmondta: nem büszke rá, hogy ezt fel kellett vennie, arra meg főleg nem, hogy nyilvánosságra kell hoznia. Gulyás Gergely neve egyszer hangzik el – mondta Magyar Péter.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés