Hirdetés

Mi a fene történik Magyar Péter körül? - Megszólalt az ügyészség

Nap Híre portré Nap Híre

Az ügyészség a büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően intézkedett Magyar Péter tanúkénti meghallgatásáról - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Emlékeztettek rá: Magyar Péter - Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje - korábban a médiában jelezte, hogy "hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása".

Hozzátették: emiatt több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és az eljárás keretében az ügyészség meg kívánta hallgatni tanúként Magyar Pétert. Megjegyezték: Magyar Péter a sajtóban korábban jelezte, hogy az általa tudottakat a nyomozó ügyészséggel kívánja megosztani.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést február 27-én adta ki. A március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség március 6-án - a büntetőeljárási törvény szabályai szerint - az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze sms-t küldött az érintettnek - írták.

Hozzátették: Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét, az eljáró ügyész pedig közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Megjegyezték azt is, Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont, ez azonban nem történt meg csütörtök délelőttig.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés