Hirdetés

Magyar Péter bemondta az „all in”-t: ekkor jöhet el az igazság pillanata

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A Schadl-Völner ügyben három súlyos állítást is megfogalmazott Magyar Péter, akit szerdán hallgatott meg tanúként az ügyészség. Bizonyítékokat nem adott át, állítása szerint azokat a következő meghallgatásra, március 26. kedd reggelre tartogatja. Magyar most azt ígéri: kedden nemcsak az ügyészeknek adja át, de nyilvánosságra is hozza bizonyítékait.

Mint arról a Naphire.hu is beszámolt: szerda délelőtt tíz órától tanúként hallgatták meg Magyar Pétert a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Magyar Péter négy órát töltött bent, de nem vitt magával bizonyítékokat, állítása szerint azért, mert nem tudta, milyen ügyben fogják kihallgatni. A kihallgatása után újságíróknak Magyar Péter azt mondta: a bizonyítékokat a következő meghallgatásra, március 26-ra tartogatja.

Ezt állítja Magyar Péter

Hivatkozás másolása

Magyar három, súlyos állítást tett, amit elmondása szerint általa készített hangfelvételekkel tud bizonyítani:

  • szerinte Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter-embere” volt
  • a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, „és erről Völner Pált is tájékoztatták”.
  • Magyar legsúlyosabb állítása azonban az, hogy szerinte „Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat”.

Magyar szerdán azt mondta: ezeket az állításokat bizonyítani is tudja, ám ezt eddig nem tette meg. A kihallgatása után azt ígérte, hogy március 26-án, amikor újra meghallgatják, leadja a rendelkezésére álló anyagokat is, amelyeket ma állítása szerint azért nem vitt magával, mert nem tudta, hogy pontosan milyen ügyről lesz szó. Azt mondta, ezeket eddig azért nem hozta nyilvánosságra, mert a családját védte.

Magyar azt ígéri: kedd reggel 9-kor nyilvánosságra kerülnek a felvételek

Hivatkozás másolása

Magyar Péter szombaton egy Facebook-bejegyzésben jelentette be: március 26-án reggel 9-kor, mielőtt belép az ügyészség épületébe, nyilvánosságra hozza a bizonyítékait. amelyekről szerdán azt állította, hogy általa készített hangfelvételek, korábban, az ATV-ben pedig azt, hogy az állításait alátámasztó információk Gulyás Gergely kancelláriaminisztertől és Varga Judit volt igazságügyi minisztertől, Magyar volt feleségétől származnak.

Völnert figyelmeztethették, de nem fél évvel korábban

Hivatkozás másolása

Magyar három állítása közül az egyiket részben alátámasztja a Telex pénteki cikke. Magyar korábban többek között az ATV-ben azt állította, hogy a kormány több mint fél évvel a gyanúsítások előtt tudott arról, hogy titkos adatgyűjtés zajlik a végrehajtói kamaránál történtek ügyében és erre figyelmeztették a későbbi gyanúsított Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest is. A Telex pénteki cikke alapján Magyar Péter fél évre vonatkozó állítása túlzásnak tűnik, de a portál szerint két nappal Schadl György végrehajtói kamarai elnök őrizetbe vétele előtt Völner Pált a Karmelitában Rogán Antal tájékoztatta arról, hogy nyomozás folyik Schadl ügyében. Ezt követően – így a portál – az államtitkár megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a bajba került kamarai elnökkel. 

Kocsis reagált, Orbán szappanoperákat emleget

Hivatkozás másolása

A kormány és a kormánypárt eddig szórványosan reagált Magyar Péter állításaira: Kocsis Máté fideszes frakcióvezető atv.hu-nak adott nyilatkozata szerint Magyar „bosszút akar állni”, mondandója „üres locsogás-fecsegés”, és Magyar Péter „a kormányt és annak tagjait okolja azért, mert elhagyta a felesége, és elveszítette a felesége által szerzett munkahelyeit”.

Orbán Viktor név nélkül, de reagált a Magyar Péter által keltett viharra, amikor a Kossuth Rádiónak adott interjújában különböző szappanoperákhoz hasonlította a történteket.

Magyar Péter a Facebookon válaszolt a miniszterelnöknek. „A miniszterelnöknek a Szomszédok, a Dallas és Való Világ jutott eszébe ma reggel az ország jelenlegi helyzetéről. Nekem inkább a Polip című sorozat és a Keresztapa trilógia” – reagált Orbán Viktor nyilatkozatára Magyar.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés