Hirdetés

„Engedj el!” „Úgysem hisznek neked!” – durva jelenet játszódott le a HVG szerint Magyar Péter és Varga Judit között

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar Péter szerint a "suttogó propaganda" azt terjeszti, hogy többször megverte volt feleségét, de ez szerinte hazugság. Varga Judit nem sokkal később egy párkapcsolati erőszakról szóló videót posztolt. Magyar Péter erre úgy reagált: nem tudja, volt feleségét mivel zsarolják és miért teszi ezt a gyerekeikkel, majd megnevezte azt az újságírót, aki szerinte titkos rendőrségi jelentés kapott róla. A HVG hétfő este nyilvánosságra hozta a jelentés tartalmát.

Sűrű időszakot él Magyar Péter, Varga Judit volt miniszter exférje. Március 15-ére tüntetést szervez, pártalapítással is kacérkodik, miközben az ügyészséggel üzengetnek egymásnak. Közben viszont azzal kell szembesülnie, hogy volt felesége már mást szeret, nem is kicsit.

Vasárnap aztán először nyilvánosan kezdődött üzengetés Magyar Péter és Varga Judit között a Facebookon. Magyar Péter vasárnap délután tüzet nyitott a Facebookon: szerinte a „suttogó propaganda” azt terjeszti, hogy ő „többször megverte” gyermekei anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzájuk.

A volt feleségem mindig a három gyerekem anyja lesz és ezért a családom része marad. Ha azzal vádolnak (persze nem nyíltan, csak aljasul, arc nélkül sejtetve, hiszen a vád hamis, nem igaz), hogy én őt valaha is bántottam, azzal nemcsak engem támadnak vagy a közös múltunkat gyalázzák meg, hanem őt is bántják, megalázó helyzetbe hozzák. Ami ennél is súlyosabb: itt a három kiskorú gyermekünkről is szó van, akiket bármi áron megvédek, ha rajtuk keresztül támadnak, az olyasmi, amit sosem fogok büntetlenül hagyni. Az olyan, módszeresen, titkosszolgálati eszközökkel a suttogó propaganda révén terjesztett rágalmat, mint a családon belüli erőszak, nem lehet félvállról venni. És ebben a saját jó hírem védelme az utolsó a szempontjaim közül” – írta Magyar Péter.

Varga Judit, aki lemondása óta nem posztolt a közösségi médiában, este váratlanul egy, a párkapcsolaton belüli erőszakról szóló videót osztott meg Facebook-oldalán, amelyet az Ökumenikus Szeretetszolgálat adott ki.

Magyar Péter azonnal reagált. Posztját szó szerint idézzük: „Kedves Judit! Én, mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt. Nem tudom mivel zsarolnak és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel. Én továbbra sem fogom a házasságunk szennyeseit kiteregetni a nyilvánosság előtt.Két mondat. Mi egy rossz házasságban éltünk, most viszont mindkettőnknek esélye van egy boldog kapcsolatra. Én szurkolok neked. Péter”

Hétfőn aztán Magyar Péter megnevezte azt az oknyomozó újságírót, aki állítása szerint titkosított rendőri jelentést kapott „rendőrségi forrásból”. Ő nem más, mint a HVG munkatársa, Dezső András.

A HVG végül hétfő este közölte a Magyar Péter által beharangozott cikket, amely szerint 2020 utolsó napjaiban heves veszekedés robbant ki Magyar és akkori felesége, Varga Judit (akkor épp igazságügyi miniszter) között, amelynek – Varga kérésére – a miniszter személyi védelmét ellátó rendőr is tanúja volt, és ő írt az esetről jelentést.

A HVG felidézi: 2021. február 13-án a Blikk címlapján állította, vége Varga Judit miniszter és a Diákhitel Központot vezető Magyar Péter házasságának, válnak. Az információt mindkét fél cáfolta, a következő hónapokban több, boldognak tűnő családi képet is közzétettek a Facebookon. Két évvel és a Fidesz szempontjából sikeres országgyűlési választással később, 2023. március 7-én előbb Magyar, aztán Varga is bejelentette, hogy házasságuknak vége.

A válást 2021-ben megpendítő cikk előtt, 2020 végén rendőri jelentés készült Magyar és Varga heves veszekedéséről, amelynek létezéséről 2024-ben szerzett tudomást a HVG kiváló rendőri kapcsolatokkal rendelkező munkatársa, Dezső András, akinek március 11-én maga a jelentés is a birtokába került.

A HVG azt írja: bár Magyar a Partizánnak nyilatkozva azt állította, nem lett balhé a válásuk körül, balhé nagyon is volt, arról hivatalos jelentés is készült, amely nem titkos vagy bizalmas, ám a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan.

A HVG azt állítja, hogy a jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz. A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta férjének, „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálja megakadályozni.

A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.”

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is.

Versenyfutás a gyerekekért?

Hivatkozás másolása

Varga ezután rendőrautóval elindult a gyerekeiért, akik nem tartózkodtak a veszekedés helyszínén.  Magyar a saját kocsijával ment, a HVG szerint előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről a jelentés nem tesz említést).

Nem történt tettlegesség

Hivatkozás másolása

A jelentés nem ír tettlegességről, a HVG úgy tudja: az ügyben nem is indult eljárás, bár a jelentést író rendőr szerint Magyar „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

A HVG-nek Varga Judit nem reagált az ügyben indított megkeresésre, de Magyar Péterrel többször is beszéltek. Az ORFK közölte, az országos rendőrfőkapitány a sajtóban korábban megjelent állításokkal, illetve a Magyar Péter által jegyzett nyilatkozatokkal, bejegyzésekkel, vélelmekkel összefüggésben belső vizsgálatot rendelt el.

Mielőtt a jelentés Dezső András birtokába került volna, Magyar részletesen elmesélte egy veszekedését Vargával. Magyar arról beszélt, hogy érzése szerint az egész jelenet megrendezett volt, de a jelentés tartalmát nem ismerte. A beszélgetés után Magyar azt posztolta a Facebookra, hogy „készülnek a hamis rendőri jelentések”.

A HVG azt állítja: Dezső András a múlt hétvégén bő három órát beszélt Magyarral a 2020 év végi estéről. A beszélgetés során a jelentés minden érdemi állítása szóba került, ám a találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az elhangzottakat, majd erre sms-ben is ráerősített. Majd másnap Magyar előállt a már említett Facebook-poszttal.

A HVG szerint – Magyar állításával ellentétben – Dezső nem azzal kereste meg Magyar Pétert, hogy – idézik Magyart – a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. Ahogy már mondtuk, a jelentésen nem szerepelt titkosítás, a tartalmát pedig a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni.

Magyar a jelentés kiszivárgása miatt a belügyminiszter és az Országos Rendőr-főkapitány távozását követeli, a rendőrségtől pedig azt kérte, vasárnap esti posztját értékeljék feljelentésként, és rendeljenek el nyomozást annak érdekében, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést.”

Kezdeményezte, hogy az ügyben tanúként hallgassák ki Dezső Andrást. A HVG azt ígérte: amennyiben ilyen idézés érkezik, a forrásvédelem megkívánta keretek közt „közreműködők” lesznek.

Magyar máris reagált

Hivatkozás másolása

Magyar Péter a Facebookon reagált a HVG állításaira, ezt szó szerint idézzük:

„A HVG “oknyomozó” újságírója az imént egy bűncselekmény útján a rendőrségtől kiszivárogtatott hamis állítások tömkelegét tartalmazó rendőri jelentésről írt cikket a volt feleségemmel 2020. december 29-én lezajlott családi vitánk kapcsán. Véleményem szerint ezzel maga az újságíró is bűncselekményt követett el.

Ahogy azt korábban leírtam, tudomásom volt róla, hogy készült rendőri jelentés, mivel többek között ezzel is próbáltak nyomást gyakorolni rám a válásunk során. A jelentés tartalmát most március 16-ig nem ismertem. Ekkor tárta azt elém az újságíró, aki egyértelműen jelezte, hogy a rendőrségtől kapta azt meg. A háttérbeszélgetésen tételesen cáfoltam a jelentésben szereplő durva és hamis állításokat, de mivel egyértelművé vált számomra, hogy az újságíró részese az ellenem indult karaktergyilkosságnak (talán nem igényel magyarázatot, hogy miért ad át egy rendőr egy ilyen belső jelentést), a beszélgetésünket letiltottam.

A cikkben és a jelentésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az egész történés egy megrendezett színjáték volt. A feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott.

Másnap reggel hazajött és közölte, hogy elviszi a gyerekeinket vidékre pár napra (ők ekkor a sogoroméknál tartózkodtak). Én jeleztem, hogy ebbe nem egyezem bele. Az, hogy ő haragszik rám, a szíve joga, de a gyerekeinket nem viheti el, mert közös szilveszterezést terveztünk velük. Ebből egy heves szóváltás akult ki közöttünk, miközben ő pakolta a gyerekek ruháit. Miután átmentünk egy másik gyerekszobába, ő továbbra is kitartott amellett, hogy elviszi a gyerekeket, miután közöltem vele, hogy addig ne menjen el, amíg ezt nem beszéltük meg, sarkon fordult és teljesen szürrelális módon elkezdett a szuterénben lévő szoba ablakán kifelé csomagokat hajigálni és kimászni az akkor ott megjelenő testőr karjaiba. Sem nem akadályoztam abban, hogy kimenjen a szoba ajtaján, sem az ablakból nem húztam vissza, onnan ő maga mászott le és ment ki végül a konyhaajtón és indult el a szolgálati gépkocsihoz.

Miután külön gépkocsival odaértünk a a sógoromékhoz , a testőrök a testükkel akadályoztak meg abban, hogy a saját gyerekeimhez odamenjek. Ekkor jeleztem nekik, hogy ha ezzel a tevékenységükkel nem hagynak fel, akkor a sajtóhoz fordulok. Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg.

A jelentés végig azt a narratívát viszi, hogy én agresszívan kiabáltam, miközben a volt feleségem nyugodtan lépett fel, miközben mindketten feldúltak voltunk. Számomra az ablakos, testőrös jelenetből rögtön világossá vált, hogy egy előre megrendezett színjátékról van szó, hiszen a testőrök korábban soha (!) nem jöttek fel az utcától 66 lépcsőre lévő házunkhoz. Az egész eljárásra, ahogy a későbbi KEHI vizsgálatra is azért került sor, hogy a válasunk során nyomást gyakoroljanak rám, esetlegesen lemondjak a gyerekeim felügyeleti jogáról.

Ha a volt feleségem valóban félt volna tőlem, vagy bármilyen atrocitásnak ki lett volna téve, akkor egyrészt 4 hónappal később nem békülünk ki, másrészt ma nem heti váltásban nevelnénk a közös gyermekeinket közös felügyelettel.

Sajnálom, hogy a családunk olyan helyzetbe került, hogy köszönhetően a rogáni propagandának és az ehhez asszisztáló HVG/nek egy régi családi vitánkon csámcsog majd az ország, de innen is jelzem, hogy ez sem tántorít el attól, hogy közeli jövőben a kormánytagok közreműkődésével elkövetett súlyos bűncselekmények kapcsán rendelkezésemre álló bizonyítékokat nyilvánosságra hozzam. Ezt követően a propaganda sem fogja megmenteni a lemondástól a kormányt.

Én a családi életünk belső ügyeit továbbra sem fogom kiszivárogtatni, pedig lenne mit bőven. Ahogy gondolom sok családban.

Ui.:  ha már tényleg oknyomozó újságírót akart volna játszani a hvg propagandistája, akkor esetleg feltárhatta volna, hogy az állami testőrök arra vannak-e, hogy családi veszekedésekbe beleszóljanak és a miniszter férjét megakadályozzák, hogy a gyermekeihez odamenjen.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés