Hirdetés

Varázspénztárgépet vezet be a Tesco: ennek a vásárlók is örülni fognak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Új pénztárgépek jönnek a Tescóba: a szupermarketóriás úgy döntött, kipróbálja az új technológiát, melynek köszönhetően a vásárlóknak csak annyi dolga lesz, hogy a kosarukba teszik a termékeket - írja a Mirror.

A "varázslatos" pénztárgépnek nevezett rendszer a mostani önkiszolgáló kasszarendszerek nagyszabású átalakítása keretében kerül bevezetésre. A cég szerint ezzel véget tudnak vetni a pénztárnál felmerülő, "váratlan árucikk a csomagolótéren" típusú bosszantó figyelmeztetéseknek. 

A lap leírása szerint az új technológiai az összes polcot mérlegeli, így a vásárlóknak már tényleg semmi más dolga nem marad, mint kosarukba tenni a terméket. 

Az új rendszer olyan technológiát használ, amely érzékelőket és kamerákat helyez el a Tesco áruházakban, amelyek figyelik, hogy a vásárlók milyen termékeket tesznek a táskákba. Ezután automatikusan közli a megvásárolt mennyiséget. Az önkiszolgáló pénztáraknál a vásárlóknak automatikusan megjelenik a kosarukban lévő tételek listája, majd egy gyors átfutás után fizethetnek is. 

Sarah Quiggin, az áruház ügyfélélmény-felelőse elmondta: "A szkenneléssel kapcsolatos kihívások egy részének kiküszöböléséről van szó. Néha problémák adódhatnak bizonyos vonalkódokkal és termékekkel. A "váratlan termék a zacskózási területen" riasztás egy klasszikus eset, amely miatt a vásárlók érthető módon frusztráltak. A szkennelés nélküli pénztárgépekkel a pénztárhoz lépsz, és fizetsz."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés