Hirdetés

Váratlan fordulat: elhalasztották Galambos Lajos ügyében az ítélethozatalt

 portré

Nyolc éve tart már Galambos Lajos büntetőpere gáz- és áramlopás miatt. Néhány napja hoztak volna ítéletet az ügyben, azonban a bíróság máshogy döntött. 

Néhány napja a másodfokú tárgyalás során már a védőbeszédeket olvasták fel a bíróságon Galambos Lajos és a társai ellen. A tárgyalás ezen szakasza már csak két napot vett igénybe, a bírói testület pedig ki is tűzte az ítélethozatal napját, október 19-re. Mint ismert, Galambos Lajos elsőrendű vádlott 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, míg volt feleségét, Boglárkát felmentették a vádak alól.

Váratlan fordulat történt azonban, amikor is elhalasztották a kitűzött tárgyalást és az ítéletet a tervek szerint december 7-én fogják kihirdetni.

Dr. Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje a Ripost kérdésére elmondta, szerinte mi lehet az újabb halasztás oka.

A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka. A háttérben vélhetően a nagy számú és terjedelmű védői fellebbezések és az amúgy is nagy terjedelmű iratanyag állhat. Ne felejtsük el, hogy a nyomozati anyag 12 ezer oldalas és ehhez kell hozzá adni az elmúlt évek bírósági tárgyalásainak jegyzőkönyvét és a 200 oldalas ítéletet. Ehhez jön még hozzá a hasonló terjedelmű vádhatósági és védői fellebbezések iratanyaga is. Ezek értékelése nyilván jelentős terhet ró a bíróságra. Az egyéb folyamatban lévő ügyek mellett

- magyarázta a trombitaművész védője. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés