Hirdetés

Elszabadult a pokol a szomszédban, a magyar határon is baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6142-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5439-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 32 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Mint azt a naphire.hu is megírta, pénteken orosz rakétatámadások érték Harkiv városát, amelynek következtében a város áramellátása részben megszakadt. Ihor Terehov, Harkiv polgármestere szerint péntek reggel 15 robbanást észleltek, amelyek áramkimaradást és a vízszivattyúk működésének leállását okozták. További támadások érték Krivij Rih-t és Vinnyica városát is, ahol egy „kritikus infrastrukturális objektum” sérült meg.

Arról is beszámoltunk, hogy csütörtökön az ukrán főváros központi részét érte orosz rakétatámadás. Vitalij Klicsko polgármester közölte, hogy rakétamaradványok hullottak le a város több részében, és emiatt több lakóépületben és egyes ipari létesítményekben is károk keletkeztek. Két sebesültet kórházba kellett vinni. Február eleje óta ez volt az első súlyosabb rakétatámadás Kijev ellen. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés