Hirdetés

Szörnyű hír jött a magyar határról, az életükért menekülnek az emberek

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5425-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4685-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 40 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták. 

A naphire.hu azt is megírta, hogy Oroszország oda csapott, ahol Ukrajnának a legjobban fáj. Csütörtök hajnalban orosz rakétatámadás érte az ukrán főváros központi részét, tízen megsebesültek. Február eleje óta ez volt az első súlyosabb rakétatámadás Kijev ellen. Vitalij Klicsko polgármester közölte, hogy rakétamaradványok hullottak le a város több részében, és emiatt több lakóépületben és egyes ipari létesítményekben is károk keletkeztek. Két sebesültet kórházba kellett vinni 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés