Hirdetés

Újabb aláírók az esti tüntetés támogatói között – mutatjuk a részleteket

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb aláírók csatlakoztak a ma esti, Hősök terére meghirdetett tüntetés támogatóihoz. 

Mint arról beszámoltunk, magyar YouTube-szcéna szereplői tüntetést hirdettek péntekre a Novák Katalin és Varga Judit bukásához vezető kegyelmi botrány miatt. 

A felhívás eredeti aláírók között volt

- Baukó Attila, azaz Azahriah, 

- Osváth Zsolt, 

- Gulyás Márton, 

- Pottyondy Edina

- a Nemakarokbeleszólni, 

- a Jólvanezígy 

- és a Fókuszcsoport készítői.

A felhívásban szerepelt többek között: 

„Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk. 

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll.  És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.

Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.”

Osváth Zsolt, az esemény egyik szervezője
Osváth Zsolt, az esemény egyik szervezője Forrás: Osváth Zsolt YouTube

Curtis, nem Curtis

Hivatkozás másolása

A Naphire.hu is beszámolt arról, hogy az első hírek szerint a tüntetés támogatói között volt Tilla, Curtis és Alföldi Róbert is. 

Curtis aztán árnyalta a fenti kérdést, azt állítva, valójában nem csatlakozott a tüntetés támogatóihoz, mire a szervezők egyike, Osváth Zsolt azt válaszolta, hogy a rapper hazudik, Curtis viszont azt, hogy Osváth Zsolt nem mond igazat

Második hullám

Hivatkozás másolása

Pottyondy Edina péntek reggel a támogatók új névsorát tette közzé. 

Az aláírók között ott van:

- Gálvölgyi János színész

- Molnár Ferenc Caramel zenész

- Fluor Tomi és Diaz a WELLHELLO-ból

- Winkler Nóra művészeti szakember

- Pajor Tamás dalszerző, metafizikai munkás (A Hit Gyülekezete egyik arcaként is ismert Pajor Tamást foglalkoztató gyülekezet sajtóosztálya arról tájékoztatta a Naphire.hu-t, hogy a gyülekezet vezetése a sajtóból értesült Pajor Tamás szerepvállalásáról a tüntetés szervezésében és az érintett nem a közösség képviseletében szerepel az aláírók között.)

- Papp Gergő Pimaszúr riporter, műsorvezető

- Nagy Bandó András humorista

- Nyáry Krisztián író

- Hámori Gabriella színésznő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés