Hirdetés

Udvaros Dorottya mindenkit lesokkolt, miután távozott a Nemzetiből

Nap Híre portré Nap Híre

Néhány kete derült ki, hogy a színésznő távozik a Nemzeti Színházból, most pedig kiderült, hogy melyik teátrumban folytatja a karrierjét.

Harminc év után visszatér a Katona József Színházba Udvaros Dorottya színésznő. A teátrum a mai nap folyamán hirdette meg az új évadát, és az egyik darabban a színésznő is fel fog tűnni.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő 1982 és 1993 között volt a Katona József Színház társulatának tagja, ezt az időszakot pedig azóta is a színház aranykorszakaként emlegetik, hiszen Udvaros Dorottyának számos jelentős szerepe, mint például a Három nővér, a Lulu és a Catullus is ehhez az időszakhoz köthető - írja a Blikk.

A Katona 2024/25-ös évadában Tarnóczi Jakab a Radical relax című előadást készíti a nagyszínpadra, Máté Gábor a Kamrában Jánossy Lajos Itt élet című művét rendezi, Ascher Tamás pedig egy Goldoni-darabot visz színpadra. Székely Kriszta Ferdinand von Schirach legújabb darabját rendezi meg, amelyben vendégművészként Udvaros Dorottya is látható lesz, emellett készül egy adaptáció Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című regényéből is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés