Hirdetés

Udvaros Dorottya kitálalt a Nemzeti Színházról: "csak a csodának köszönhető, hogy eddig nem volt baleset"

Nap Híre portré Nap Híre

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színésznő a Partizán YouTube-műsorában mesélt a Nemzeti Színházban töltött éveiről, a novemberi balesetről, valamint távozásának körülményeiről.

Hosszú évtizedeket töltött a Nemzeti Színház tagjaként a 69 éves Udvaros Dorottya, az ország egyik legismertebb és legsikeresebb színésznője. A Kossuth- és Jászai-díjjal kitüntetett művész 2002-ben igazolt a színházhoz, nemrégiben azonban kiderült, hogy 22 év után búcsúzik a teátrum társulatától. Udvaros most a Partizán YouTube-műsorában elevenítette fel a Nemzeti Színház kötelékében eltöltött esztendőket, valamint a novemberi balesetről, s távozásának körülményeiről is keresetlen őszinteséggel beszélt – írja a Femcafé

Udvaros május elején árulta el, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését a Nemzeti Színházban, ezért 22 év után távozik a patinás teátrumból. A színésznő nem tudta megmondani, mely ponton vált problematikussá kettejük viszonya, azt azonban érezte, hogy az igazgató nem vette jó néven, amikor nyíltan kiállt az SZFE, illetve mesterei, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor mellett.

Udvaros a Nemzeti Színházban novemberben bekövetkezett baleset után a sajtónak azt nyilatkozta: egy ilyen incidens nem a színház hibája, ezért feltétlenül meg kell keresni a valódi felelősöket. A színésznő szerint e gesztus biztosan nem esett jól Vidnyánszky Attilának. "Éreztem, hogy vannak már a bűnlajstromon sorakozó dolgok" - mondta, majd hozzátette: egy idő után már számított is rá, hogy ennek lesznek következményei.

A tavaly novemberi balesettel kapcsolatban (melyben két színművész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sérült meg) Udvaros elmondta: kollégái semmilyen anyagi kompenzációt nem kapott, pedig a súlyos fizikai sérülésen túl lelki megrázkódtatás is érte őket. "Én azt reméltem, hogy ez a színház mindent el fog követni, hogy ez a két ember lelkileg és fizikailag is minél hamarabb túlkerüljön ezen a traumán, de nem így történt" - fogalmazott. A Nemzet Színésze hozzátette: "Az, hogy eddig nem történt baleset, csak a csodának köszönhető".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés