Hirdetés

Vidnyánszky Attila legújabb húzása mindenkit meglepett

Nap Híre portré Nap Híre

Karl Marx Tőkéjét adaptálja majd színpadra, állítása szerint a kommunista munkásmozgalom teoretikusának műve még beregszászi időszakában kezdte el foglalkoztatni.

A tavaly novemberen történt súlyos színpadi baleset, majd a nyolc színész, köztük Udvaros Dorottya távozása miatt kialakult helyzet óta Vidnyánszky Attila igazgató először beszélt a színház jövő évadának terveiről és a megfogyatkozott társulatról a Nemzeti Színház magazinjában.

Vidnyánszky a távozó tagokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy valóban átalakulóban van a társulat, de tizenegy év közös munka után szerinte ez természetes - írja a Telex.

Az interjú alapján hét új bemutatót tervez az igazgató. Ebből kettőt maga rendez: az egyik a Szarka Tamás műve alapján készülő Esthajnal című zenés darab, a másik egy minden szempontból izgalmasnak tűnő vállalkozás. Vidnyánszky ugyanis Karl Marx Tőkéjét adaptálja majd színpadra, állítása szerint a kommunista munkásmozgalom teoretikusának műve még beregszászi időszakában kezdte el foglalkoztatni, amikor felfigyelt annak „drámai potenciáljára”.

„A pénz, a tőke vagy az osztályharc csupa olyan fogalom, ami megszemélyesítve egy egész életünket meghatározó drámát ír le. Jelenleg jegyzetelek, de a szemem előtt már megjelennek képek”

– fogalmazott Vidnyánszky. Az ismertető pedig egy bohózati elemekkel átszőtt haláltáncról ír. „A tőke tragikus félreértések tömegének alapja, felismerései egy testet és lelket megnyomorító ideológiát hívtak életre. Miért nem tudunk szabadulni ettől a vallásellenességgel átszőtt gondolkodásmódtól?”, teszi fel a kérdést a Nemzeti színlapja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés