Hirdetés

Mentő vitte el Trokán Pétert a sorozatban - A színész lánya új feladatáról is elmondta véleményét

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Nemrég jelentették be: Trokán Nóra egy tehetségkutató “coach-a” lesz, édesapja pedig egy nem mindennapi online sorozatban játszott nem mindennapi szerepet. Trokán Pétert mentő vitte el a Marsra magyar!” című dokukomédiában.

A Jászai Mari díjas színész örömmel mondott igent a szerepre, aminek szoros személyes kötődése az oka. A Szomszédok legendája a Naphire.hu-nak adott villáminterjújában őszintén vallott arról is: miért hezitált sokáig a lánya, Nóra, hogy igent mondjon-e a tehetségkutató-beli szereplésre.

Naphire.hu: A Marsra magyar!-ban egy pszichológust alakított, akit végül mentő visz el a csoportos terápiájáról. Azonnal igent mondott a szerepre?

Trokán Péter: Kálmánczhelyi Zolival, aki az egyik írója ennek a sorozatnak, tíz évig voltunk kollégák a szombathelyi színházban és azóta is nagyon jó barátom. Úgyhogy amikor ezzel megkeresett, akkor nem kellett különösebben kérdezni, hogy ez micsoda. Elkezdte magyarázni én meg mondtam neki: Ne magyarázz, mert úgyse tudod elmagyarázni! Viszont tudom, hogy miről van szó. Aki látta az Anzselika Habpatront, az tudja, hogy mi a műfaja ennek a sztorinak. És örültem, hogy részt vehettem benne.

Trokán Péter a Marsra, magyar!-ban
Trokán Péter a Marsra, magyar!-ban

Naphire.hu: A pszichológus kiborul és elviszi a rohammentő a terápiáról - mennyire hálás ez a szerep?

Trokán Péter: A sorozat stílusának megfelelő a szituáció és nem kell sokat magyarázni, mert rögtön az elején éreztem, hogy félig-meddig burleszk ez a jelenet, ha nem sértem meg vele az írókat. Örülök, hogy egy nagyon sajátos műfajú dokukomédia született. És ahogy én hallom mindenhonnan, ennek most nagy sikere van. Éppen olvastam, hogy milyen nagy erénye ennek a játéknak, hogy végre már leszálltak a magyar falu tematikáról. Találtak egy nagyon jó ötletet, nagyon jó helyszínt, nagyon jó szereplőket és ami nekem tetszik ebben a dologban, hogy stílusa van. Nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire, ha nézek valamit, akár vígjáték, akár dráma, akár Netflix-sorozat, vagy akár magyar sorozat, fontos, hogy legyen stílusa. Ennek van egy olyan sajátos stílusa, ami a Zoliéké, ez a világ. Örülök, hogy a nézők is szeretik.

Az általa alakított pszichológust elviszi a mentő
Az általa alakított pszichológust elviszi a mentő

Naphire.hu: Ha már magyar sorozatok: nem keresték kereskedelmi csatornák?

Trokán Péter: De, kerestek. Volt 2-3 éve a 200 első randi, ami egy nagyon barátságos, kedves kis napi sorozat volt. Úgy látszik, ennek a korszakát éljük. Mindenki ilyeneket csinál, mert jól eladható műfaj. Persze van belőle jó és kevésbé jó.

Naphire.hu: Apaként is örülhet. Lánya, Nóra egy tehetségkutató, a Voice “zsűritagja”, “mentora”, “coacha” lesz, a nagyobbik gyermekének, Annának pedig egy nagyszabású bemutatója volt Sopronban.

Trokán Péter: Nóri sokat gondolkodott rajta, hogy elvállalja-e, mert tőle, meg hát a Trokán-családtól is távol áll a celebes világ. S ezeknek a vetélkedőknek van egy egyébként jól kiérdemelt celebes kliséje. Sokat gondolkodott rajta a Nóri, de örülök, hogy elvállalta. Szerintem ő szakmailag már tart ott, és több műfajban is letett annyit asztalra, hogy meg tudja mondani, hogy egy fiatal tehetséges-e vagy nem. Ez egy nagyon izgalmas kihívás lesz neki. Ezt beszéltük is éppen valamelyik nap: úgy érzi, hogy szakmailag ez nagyon érdekes próbatétel a számára. Szerintem is az. Nagy felelősség olyan fiatalokat terelgetni, akik be akarják bizonyítani a tehetségüket. Ez kicsit olyasmi lehet, mint egy tanárnak a színművészeti egyetemen: kit vesznek fel, kit nem vesznek fel. Ennek nagyobb szakmai értéke van szerintem, mint más tehetségkutatóknak. Kifejezetten tartalmasabbnak tűnik és remélem, a Nóri helytáll benne. Anna lányomnak pedig nemrég volt a bemutatója a soproni színházban, a Chicago című darabban alakítja Velma Kelly szerepét. Nórival együtt néztük meg és el voltunk tőle ájulva, annyira lenyűgöző volt az előadás és Anna is csodálatosat játszott benne. Büszke vagyok mindkét gyermekemre, mert nagyon sokat és keményen dolgoznak, és mindezek mellett életvidám, a világra nyitott személyiségek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés