Hirdetés

Rémisztő trend terjed a tinik körében: szigorítást vezetett be a patikalánc

Nap Híre portré Nap Híre

Káros szépségipari trend kezdett el terjedni a tinédzserek körében a közösségi médiában, a szakértők komolyan aggódnak a helyzet miatt.

Egy svéd patikalánc, az Apotek Hjärtat bejelentette, hogy többé nem szolgálja ki a 15 évét be nem töltött vásárlóit fejlett bőrápoló termékekkel, feltéve, ha a szülő hozzá nem járul ehhez. A szigorítás az AHA-savat, BHA-savat, az enzimes hámlasztás összetevőit, valamint az A-, és C-vitamint tartalmazó termékekre vonatkozik. A patikalánc azután döntött így, hogy az egyik szépségápolási lánc a svéd SVT televíziónak azt nyilatkozta, a vásárlóinak mintegy 20-40 százaléka 13 év alatti.

Több beszámoló szerint Európa-szerte, köztük az Egyesült Királyságban is, egyre több 10 év körüli gyermek használ drága, öregedésgátló bőrápolási termékeket a közösségi médiában látottak hatására, hogy a bőrük fiatalosabbnak tűnjön. A szakértők szerint azonban a trend egy ijesztő tendenciára mutathat rá: amellett, hogy az új szépségipari őrület káros hatással lehet az ilyen fiatal bőrre, az öregedéstől való megszállottság pszichológiai következményei is komoly aggodalomra adhatnak okot - írja az EconomX. 

A fejlett bőrápolás, amelynek célja például a ráncok csökkentése és az egyenletesebb bőrtónus elérése, nem olyasmi, amire egy gyermeknek szüksége van

- jelentette ki Annika Svedberg, az Apotek Hjärtat vezető gyógyszerésze, hozzátéve, hogy a fent felsorolt célokra kifejlesztett termékek a gyermekek esetében hozzájárulhatnak az olyan betegségek tüneteinek súlyosbodásához vagy kiújulásához, mint például az atópiás ekcéma. A gyógyszerész szerint a korhatár bevezetése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a gyermekekkel és a szülőkkel az olyan egészséges bőrápolásról, ami nem az ideálokról, hanem az igényekről szól.

Az Európai Bizottság tavaly jelentette be, hogy júniustól korlátozza a retinol koncentrációját a vény nélkül kapható termékekben, hogy csökkentse az A-vitamin túladagolásának lehetőségét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés