Hirdetés

Brutálisan megdrágulnak a repjegyek ennél a légitársaságnál

Nap Híre portré Nap Híre

A Lufthansa légitársaságnál fejenként akár 28 ezer forinttal is emelhetik a repjegyeket a jövő évtől.

A Lufthansa az első légitársaság, amely az új európai károsanyag-kibocsátási szabályok költségeit az utasokra hárítja, jegyenként 1-72 eurós (nagyjából 400-28 000 forint) felárat vezetnek be a jövő évtől. A légitársaság a kivetett díjból többek között a bioüzemanyagok alkalmazásával járó plusz költségeket fedeznék - írja az EconomX

A felár az Európai Unió 27 tagállamából, az Egyesült Királyságból, Svájcból és Norvégiából induló járatokra vonatkozik. Az új uniós szabályok szerint 2025 elejétől a fenntartható üzemanyagoknak (SAF) a légitársaságok üzemanyag-fogyasztásának legalább 2 százalékát kell kitennie. A SAF ára jelenleg legalább a kétszerese a hagyományos üzemanyagok tonnánkénti költségének.

Andrew Charlton, az Aviation Advocacy tanácsadó cég munkatársa szerint a Lufthansa csoport lépése egy „rendkívül agresszív” válasz az új szabályok Európai Bizottság általi bevezetésére.

Az év elején a naphire.hu azt is megírta, hogy Európában növekednek a légitársaságok költségei, így valamennyi áremelkedésre lehet számítani.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés