Hirdetés

Újabb hírek a beteg Tompos Kátyáról: ezt a kezelést kapja

Nap Híre portré Nap Híre

A színművésznőt külföldön kezelik, és ez bizony sokba kerül.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Tompos Kátya egy ritka és súlyos daganatos betegséggel küzd, amelyre Magyarországon nincs is gyógymód. A 41 éves színművésznő állapotáról a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán számoltak be elsőként, ugyanis gyűjtést szerveznek a külföldi kezelésre. Nem sokkal később Tompos Kátya Facebook-oldalán megjelent egy új bejegyzés, melyben azt írták, hogy a színésznő egyedül elérte a határait, ezért fordultak a nyilvánossághoz.   

A hír a barátait, pályatársait is sokkolta. Egyre több színművész, tévés, műsorvezető kezdte el felhívni a figyelmet arra, hogy aki teheti, támogassa Kátya felépülését. 

„Annyit tudok, hogy ez nem olyan fajta daganatos betegség, hogy itt és itt találtak egy daganatot, és meg lehet kemózni vagy sugarazni. (...) Teljesen az egész testében szét van ez szóródva, és én nem vagyok orvos, de úgy tudom, hogy neki meg kell tanítani az immunrendszerét, hogy ő győzze le ezt”

– mondta most Hrutka Róbert, Kátya egyik közeli barátja az RTL Házon kívül című műsorában. 

„Akkor, amikor én immunterápiát adok, akkor az immunrendszert próbálom arra rávenni, hogy ő az idegenként ott lévő daganatsejteket felismerje. Akkor elindul egy folyamat, aminek az eredményeképpen új T-sejtek fognak létrejönni, amik képesek elölni a daganatot” - magyarázta a kezelés lényegét Dr. Oláh Judit, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának igazgatója.

Ezek a kezelések nagyon személyre szabottak, emiatt annyira drágák. Ha azonban sikerrel járnak, az hosszabb távon is biztosítja a gyógyulást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés