Hirdetés

Elon Musk nagyon verekedni akar Mark Zuckerberggel

Garai Kitti portré Garai Kitti

Elon Musk azt mondta, hogy "bármikor, bárhol, bármilyen szabályok között" harcolna Mark Zuckerberggel. A milliárdos üzletember nagyjából egy évvel azután jelentette ezt ki, hogy a ketrecharc tervük meghiúsult.

A technológiai milliárdos szerdán a Capitol Hillre látogatott el, ahol újra fellángolt a Zuckerberggel régóta dúló rivalizálása. A Tesla vezérigazgatója azért utazott Washingtonba, hogy részt vegyen Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kongresszusi beszédén - írja a New York Post

"Bárhol, bármikor, bármilyen szabály szerint harcolok Zuckerberggel” - mondta Musk egy riporternek, amikor egy lehetséges meccsről kérdezték. Zuckerberg azonban nem annyira lelkes, hogy verekedjen Elon Muskkal, ugyanis egy bejegyzésében azt írta: "Tényleg megint ezt csináljuk?".

A Musk és Zuckerberg közötti tényleges verekedés lehetősége tavaly júniusra nyúlik vissza. Akkor a két milliárdos szóbeli ütéseket váltott egymással, miután Zuckerberg bejelentette a Threads, egy olyan közösségi médiaoldal elindítását, amely közvetlen versenytársa Elon Musk X nevű platformjának. Musk akkor válaszul kihívta Zuckerberget egy ketrecharcra.

Zuckerberg - aki egyébként a vegyes harcművészetek fanatikusa és az amatőr brazil jiu-jitsu gyakorlója - elfogadta a kihívást, és azt üzente Musknak, hogy írjon neki egy helyet, hogy hol rendezhetnék meg a harcot. A jótékonysági meccs megrendezéséről szóló tárgyalások meglehetősen előrehaladottnak tűntek, Musk pedig egy ponton kijelentette, hogy az eseményt élőben közvetíti majd az X-en.

A nagy érdeklődéssel várt ketrecharc szervezése azonban tavaly augusztusra összeomlott, amikor Musk közölte, hogy műtétre lehet szüksége, hogy helyrehozza a nyolc évvel korábbi, a szumózás közben elszenvedett hátsérülését. Zuckerbergnek végül elege lett a késlekedésből, és kijelentette, hogy "mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Elon nem komoly, és ideje továbblépni”.

Az Instagram- és Facebook-vezér elmondta, hogy lebegtetett egy konkrét időpontot a mérkőzésre, és hogy Dana White, a UFC elnöke hiába ajánlotta fel, hogy „legális verseny” legyen belőle.

"Elon nem erősítette meg az időpontot, aztán azt mondta, hogy műtétre van szüksége, és most azt kéri, hogy inkább az én kertemben gyakoroljunk" - írta Zuckerberg tavaly nyáron, hozzátéve: "Ha Elon valaha is komolyan gondolja a valódi dátumot és a hivatalos eseményt, tudja, hogyan érhet el engem.”

Musk és Zuckerberg "évek óta lappangó viszályt” folytat a színfalak mögött, amely időnként a nyilvánosság előtt is zajlik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés