Hirdetés

Itt mindenki megbolondult? Tömegével nyalogatják a tojásokat az emberek a szupermarketben

Nap Híre portré Nap Híre

Egy orosz szupermarketlánc tulajdonosa bejelentette, hogy egymillió rubel, vagyis nagyjából 4 millió forint kártérítést fizet mindenkinek, akik bizonyítottan ételmérgezést kaptak a boltban kapható termékektől. Ezt hallván sok vásárló vérszemet kapott, olyannyira, hogy egészen extrém határokig is elmerészkednek a kártérítés érdekében. 

A hónap elején a jekatyerinburgi székhelyű Zhiznmart szupermarketlánc igen komoly vádakkal szembesült, mivel állítólag kompromittált élelmiszereket árusítottak, amelyek legalább 18 embert kórházba juttattak ételmérgezéssel. Emiatt több beszállító is úgy döntött, hogy felfüggeszti az együttműködést a Zhiznmarttal, attól tartva, hogy a Rospotrebnadzor, Oroszország fogyasztóvédelmi ügynöksége, őket is ellenőrizheti – írja a Femina

Üres polcokkal és romos hírnévvel szembesülve, a Zhiznmart alapítója komoly lépésre szánta el magát és bejelentette: minden olyan személynek, aki bizonyítottan a bolt termékeitől kapott ételmérgezést, egymillió rubel kártérítést fizet. Az ígéret hamar elterjedt, és nem sokkal később az emberek elkezdték kiprovokálni, hogy a Zhiznmart termékeitől ételmérgezést kapjanak, és kártérítést igényelhessenek.

Néhányan olyan messzire mentek, hogy egyenesen nyers tojásokat kezdtek nyalogatni annak a reményében, hogy ételmérgezést kapnak. 

Amennyire tudom, a legfrissebb információk szerint a Rospotrebnadzort és a helyi kórházakat elárasztották a Zhiznmarttal kapcsolatos ételmérgezési panaszok, bizonyíték nélkül - mondta Ivan Zaichenko, a Zhiznmart alapítója.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés