Hirdetés

Putyin bocsánatot kért egy nyugdíjastól, mert drága a csirke és a tojás

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz kormány eltörölte 140 ezer tonnáig a fagyasztott csirkehús behozatali vámját a kínálat növelése és az árak letörése céljából. A döntés 2024 december végéig érvényes.

Az intézkedés azután látott napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin bocsánatot kért egy nyugdíjastól, aki egy múlt heti televíziós kérdés-felelet műsorban a tojás és a csirke magas árára panaszkodott az orosz államfőnek - írja az MTI. 

A kormány a jövő év első felében 1,2 milliárd tojást is mentesített az importvám alól, hogy mérsékelje az idén több mint 50 százalékkal dráguló termék árát, ami leginkább az alacsony jövedelműeket sújtja.

Az orosz statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy a tojás ára a december 18-ig tartó héten 4,62 százalékkal, a megelőző héten pedig 4,55 százalékkal emelkedett. Az éves fogyasztói infláció 7,48 százalék volt a december 18-én záródott héten, ami jóval meghaladja az orosz jegybank 4 százalékos inflációs célját.

Lapunk arról is, hogy kiderült Putyin hazugsága Prigozsin halálával kapcsolatban. A Wall Street Journal szerint ugyanis az Embraer Legacy 600-as repülőgép szárnya alá egy pokolgépet rejtettek, ez okozta a repülőgépszerencsétlenséget. Emellett amerikai és orosz biztonsági hírszerzési tisztviselőkre hivatkozva kiemelték azt is, hogy nem igaz a Kreml hivatalos verziója, miszerint egy, a fedélzeten felrobbant kézigránát okozta a tragédiát. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés