Hirdetés

Zuckerberg akkorát bukott Twitter-imitátor próbálkozásával, hogy nekünk fáj

Nap Híre portré Nap Híre

Mindenki a Twitter trónfosztójaként tekintett a Meta új közösségi oldalára, a Threadsre, azonban egy hónappal az indulás után úgy nézki, hogy inkább bukás volt, mint siker.

Bár az induláskor hatalmas sikereket könyvelhetett el a közösségi oldal, ugyanis egy hét alatt elérte a 100 millió regisztrált felhasználót, ám a népszerűsége gyorsan eltűnt. Annak ellenére is, hogy Mark Zuckerberg személyesen népszerűsítette a platformot és egy csomószor posztolt rajta. Hivatalos adatokat még nem adtak ki, ám két elemzőcég is úgy becsülte, hogy az első heti felbuzdulás óta a Threads elveszítette a felhasználói négyötödét - írja a Telex.

Az adatokból kiderült, hogy a 49 millió napi aktív felhasználóból augusztus elejére kevesebb mint 10 millió maradt, és a platformon eltöltött átlagos idő az eleji 14 percről 2,3 percre esett vissza.

Sokan a jelenség okát abban látják, hogy a Threads kezdeti sikere sokkal nagyobb volt a várnál, viszont az oldal funkcionalitása elég visszafogott volt a Twitterhez képes. Eközben a Twitter Elon Musk bevallása szerint látogatottsági csúcsokat dönt, viszont súlyos adósságokkal küzd közben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés