Hirdetés

Felfoghatatlan tragédia: négyen haltak meg, miután beleittak a tengerben talált palackokba

Garai Kitti portré Garai Kitti

Négy Srí Lanka-i halász meghalt, további kettő pedig súlyosan megbetegedett, miután ismerletlen folyadékot fogyasztottak tengerben talált palackokból. 

A helyi média beszámolója szerint az áldozatok állítólag halászni voltak, amikor a sziget déli partjainál fekvő Tangalle várostól mintegy 320 tengeri mérföldre megtalálták a palackokat. 

A Srí Lanka-i haditengerészet az újságíróknak elmondta, hogy a halászok a palackokból ittak, mert azt hitték, hogy azok alkoholt tartalmaznak. Susantha Kahawatte, a Srí Lanka-i Halászati és Vízi Erőforrások Minisztériumának főigazgatója arról számolt be, hogy a haditengerészet orvosi ellátásban részesítette a Devon nevű halászhajó fedélzetén tartózkodó férfiakat, mivel nem volt elég idő arra, hogy a szárazföldre szállítsák őket és megfelelő kezelést kapjanak - írja a BBC

Kahawatta az Ada Derana országos hírcsatornának elmondta, hogy a halászok a palackok egy részét szétosztották a térségben tevékenykedő más legénységeknek. Hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy értesítsék ezeket a legénységeket. 

A haditengerészet a helyi médiának elmondta, hogy a Devont egy másik hajó vontatta vissza a partra. A hajó június 4-én indult el Tangalle-ból. 

Az incidens a jelentések szerint tüntetéseket váltott ki a tengerparti városban - amely a fővárostól, Colombótól mintegy 193 km-re fekszik -, és követelték, hogy a még életben lévő tengerészeket azonnal szállítsák vissza a szárazföldre.

A hatóságok most vizsgálják a palackok tartalmát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés