Hirdetés

Kivégzik a Temut Magyarországon?

Nap Híre portré Nap Híre

Tovább korlátoznák az alacsony árakon keresztül történő piaci terjeszkedést.

Németország támogatja az Európai Unió importadóinak felülvizsgálatát, amelynek célja az olcsó csomagokra vonatkozó vámmentesség megszüntetése lenne. Ez a lépés érintené a Shein és a Temu online kiskereskedelmi cégeket, amelyek Kínából származó termékeikkel és elektronikus eszközeikkel jelentős piaci részesedést szereztek már eddig is. 

A jelenlegi uniós szabályozás szerint a 150 euró alatti értékű, nem uniós országból érkező online vásárolt csomagok vámmentesek. A Handelsverband Deutschland (HDE) német kiskereskedelmi szövetség szerint ez a mentesség jelentősen növelte az EU-ba irányuló kis csomagok számát, ami túlterhelheti a vámhatóságokat - írja a Pénzcentrum

A Shein és a Temu egyaránt azt állítják, hogy betartják a helyi törvényeket és rendelkezéseket, beleértve a vám- és adószabályokat is. Az EU-ban viszont most is folyamatban van egy vámreform-tervezet megvitatása, amely magában foglalhatja a vámmentes határ eltörlését is.

Az Ecommerce Europe iparági szövetség figyelmeztetett arra, hogy ez növelheti a kereskedelmi súrlódásokat és megtorlást válthat ki fontos kereskedelmi partnerektől. Az Európai Parlament előzetesen jóváhagyta a reformjavaslatot, de további értékelésre kerül sor az új parlament felállása után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés