Hirdetés

Ha hinni lehet a meteorológusoknak, majdnem mindenki lecserélheti a téli gumit nyárira

Nap Híre portré Nap Híre

Vannak azonban, akiknek még érdemes várni.

A legfrissebb előrejelzések szerint ma kellemes időnk lesz: az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, de északkeleten, keleten, valamint helyenként északon és kezdetben délen is még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon záporok kialakulhatnak

Ha hinni lehet a meteorológusoknak - és miért ne tennénk -, akkor a télnek biztosan vége, lassan le lehet cserélni a téli mintázatú abroncsokat a nyárira. Aki viszont kora reggel indul otthonról autóval, az várjon április közepéig a cserével - javasolja a Magyar Gumiabroncs Szövetség.

Mint írják, ha nagyon muszáj, fent lehet hagyni a téli gumikat nyárra, viszont ezek óhatatlanul is jobban kopnak, így amit megspórolunk a nyári szett árán, azt jó eséllyel elveszítjük a gyorsan elkopó téli abroncs idő előtti cseréjén.

A téli időjárási körülményekre tervezett mintázat rontja a komfortérzetet a nyári hónapokban, például zavaró mértékűre nőhet a zajszint. Sőt, ez a futófelületkialakítás rosszabb irányíthatóságot és fékezhetőséget eredményez a nyári időjárási körülmények között - figyelmeztetnek.

Mint írják, ha mindenképpen egy szettel akarunk autózni az évben, akkor vásároljunk négyévszakos abroncsokat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés