Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: éjjel átrendeződik a helyzet, itt fog ránk szakadni az ég

Nap Híre portré Nap Híre

Eső, szél is jöhet éjjel.

Ahogy arról már korábban írtunk, ma egy hidegfront hatására a felhőké lesz a főszerep, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé kialakulhat eső, zápor, délután néhol zivatar is előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúl északi részén és zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. 

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását eleinte meleg és labilis állapotú légtömeg alakítja, majd megérkezik a hidegfront, ami mögött már szárazabb és pár fokkal hidegebb légtömeg érkezik térségünk fölé - közölte az MTI-vel a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten vasárnap délelőttig marad a felhős idő. Eső, zápor egyaránt várható, a Dunántúlon szombaton délután, este néhol zivatar is kialakulhat. 

Éjjel a csapadék súlypontja dél és kelet felé helyeződik, északkeleten és a keleti határszélen vasárnap még délelőtt is eshet. Másutt már éjszaka kiderül az ég, jellemzően északkeleten és a délnyugati határszélen ködfoltok képződnek, vasárnap pedig napos időre van kilátás, amit legfeljebb vékony felhőzet zavar.

A Dunántúlon estefelé megvastagszik a felhőtakaró, amiből néhol gyenge eső is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél hajnaltól több helyen megerősödik, vasárnap este mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés