Hirdetés

Brutális cápatámadás áldozata lett a Karib-tenger kalózai sztárja, már nem lehetett megmenteni az életét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Életét vesztette a Karib-tenger kalózai színésze, Tamayo Perry, miután Hawaii-on szörfözés közben megtámadta egy cápa.

A 49 éves férfi vasárnap délután halt meg - erősítette meg sajtótájékoztatón a honolului mentőszolgálat, amit a BBC idézett.

A mentőszolgálatokat helyi idő szerint 13 óra körül hívták a Malaekahana Beachre.

Perryt, aki egyben életmentő is volt, azonban a mentősök halottnak nyilvánították, miután jet ski-vel a partra szállították.

Perry a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmben, a franchise negyedik részében alakította az egyik kalózt.

Perry emellett szerepelt még a Lost, a Hawaii Five-0, a Blue Crush és a Charlie angyalai folytatásában, a Full Throttle című sorozatban, és feltűnt még egy Coca-Cola-reklámban is.

Perry Oahu keleti oldalán született, és több mint egy évtizede szörfözött hivatásszerűen.

Az Oahu Surfing Experience-en, ahol oktatóként dolgozott, egy ismertetőben leírta a "világ leghalálosabb hullámán" szörfözéssel kapcsolatos tapasztalatait. "Ez a kis szigetlakó fiú a világ legjobbjaival is megküzd" - írta.

Azt is elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt "egy furcsa balesetben volt része, amely majdnem halálos élménybe torkollott". Perry nem részletezte, hogy az eset mivel járt, de azt mondta, hogy valaki más "tájékozatlansága" miatt történt.

Kurt Lager, a Honolulu Ocean Safety megbízott vezetője elmondta, hogy Perry "mindenki által kedvelt életmentő volt", hozzátéve, hogy jól ismerték Oahu északi partján és szerte a világon.

"Tamayo személyisége magával ragadó volt, és amennyire szerették őt az emberek, annyira szerette mindenki mást is".

Hozzátette: "Részvétünket fejezzük ki Tamayo családjának".

Rick Blangiardi polgármester Lagerhez hasonlóan "tragikus veszteségnek" nevezte Perry halálát.

A sajtótájékoztatón azt mondta: "Tamayo egy legendás vízi ember volt, akit nagyra becsültek, [ő] itt nőtt fel, és egyszerűen nagyszerű tagja volt az óceánbiztonsági csapatunknak".

Elmondta, hogy "nehéz elképzelni", hogy vasárnap délután kap egy ilyen hívást, és arra kért mindenkit, hogy hagyják Perry családját nyugalomban gyászolni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés