Hirdetés

Szőke Zoltán a való életben is eljátszotta Berényi Miklós szerepét, óriási balhé lett belőle

Nap Híre portré Nap Híre

Szőke Zoltán több mint 20 évig alakította a Barátok Köztben Berényi Miklóst, és a legutóbbi húzásából úgy tűnik, hogy nem tudta teljesen maga mögött hagynia a cseles Berényi karakterét. Csakhogy a való életben óriási botrány lett abból, amit csinált és az igazgatói megbízatása is véget ért. 

Erdőkertes Község Önkormányzata a Facebook-oldalán adott ki közleményt, arról tájékoztatva a nyilvánosságot, hogy a színész két év után távozott a helyi faluháztól, mégpedig azért, mert a korábbi könyvtári megbízottal, Bajáki Bernadett-tel – aki közben a Kerepesi Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője lett – az erdőkertesi és a kerepesi művelődési házban is állást vállaltak - szúrta ki a Blikk.

"A Kerepesi Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült” – olvasható a posztban. Mindez azt jelenti, hogy a színész két pozícióban volt bejelentve, ami dupla fizetéssel járt. 

Az interneten korábban elérhető pályázati kiírás szerint az erdőkertesi munkájáért bruttó 540 ezer forint fizetést kapott, a kerepesi megbízásáért pedig újabb honoráriumot vehetett fel. 

A portál kereste a két említett település önkormányzatát, ahonnan visszahívást ígértek, ám idáig nem szólalt meg senki az ügyben. A bejegyzés alatti kommentekből azonban kiderül, hogy a helyieket sokkolták a történtek. "Hatalmas felháborodást keltett a vezetőségben, amikor mindez napvilágra került, hiszen mindez szabályellenes. Óriási balhé volt, nyilván Zolit is felelősségre vonták, és nem hosszabbították meg a megbízási szerződését" – mesélte a faluház egyik munkatársa.

A Blikk azt is megtudta, hogy a színészt nem bocsátották el azonnal, az igazgató, Szurdi Miklós felajánlott neki egy állást, ám ezt nem fogadta el Szőke. 

"A történtek után kiírtak egy új pályázatot az intézményvezetői posztra, de mivel nem érkezett olyan beadvány, amelynek a készítője megfelelt volna a munkakörre, a testület érvénytelenítette a pályázatot. Erdőkertes polgármestere ezután kért fel, amire én végül igent mondtam. Rám bízták Szőke Zoltán sorsát is, én pedig szerettem volna a jövőben is együtt dolgozni vele. Ő viszont ragaszkodott ahhoz a felálláshoz, hogy napi nyolc órára legyen bejelentve a kerepesi művelődési házban és négy órára nálunk. Ez nekem nem felelt meg, mert olyan emberre van szükségem, aki teljes munkaidőben el tudja látni a feladatait. Így végül elköszöntem tőle" - mondta a rendező, aki augusztustól el is kezdte a munkát.

Szurdi hozzátette: a színész hivatalosan október 13-ig van állományban, de nem kell bejárnia dolgozni. Ő pedig keresi a helyére azt a személyt, akinek a segítségével az igényeknek megfelelően tudják működtetni Erdőkertes művelődési házát.

Szőke Zoltán is keresték az ügyben, de nem lehetett elérni, Bajáki Bernadett pedig így reagált a történtekre: "Kerepesen megfelelt a pályázatom, de csak úgy vállaltam el, ha maradhatok Erdőkertesen a programokat szervezni, pályázatokat írni, közösséget építeni, a szakmai anyagokat megírni. Örömmel dolgoztam tovább itt is. Megbízási szerződéssel, amelynek keretében célfeladatokat láttam el. Nem 8 órás szerződéssel.” 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés