Hirdetés

Botrány: kiszivárgott a választás eredménye, már tudni, ki nyert

Nap Híre portré Nap Híre

Hivatalosan még nem lehetne tudni az eredményt, hiszen az európai parlamenti választás eredményét hivatalosan csak azután lehet nyilvánosságra hozni, ha az utolsó tagállamban is bezártak a szavazóhelyiségek.

Az EP-választásokhoz képest kiugró, az országgyűlési választásokhoz mérhető részvétellel zajlik a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás. Az eseményekről részletesen beszámolunk ebben a cikkünkben. Arról pedig, hogy Vitézy megverheti-e Karácsonyt Szentkirályi visszalépése miatt, a Nap Híre Elemző podcastjának különkiadásában Nagy Attila Tiborral beszélgettünk. 

Azt is megírtuk, hogy várhatóan mikor érkeznek majd az első eredmények. Van azonban, ahol váratlan dolog történt: már most lehet sejteni, ki nyert. 

A sajtóba kiszivárgott, hivatalosan nem megerősített adatok alapján a Progresszív Szlovákia (PS) nyerte a 2024-es szlovákiai EP-választást a második helyen befutó Smer előtt - írja az Új Szó

A Milan Uhrík által vezetett Republika meglepően magas eredményt ért el, a Hlas viszont jócskán elmaradt a várakozásoktól. A bejutási küszöbön billegők közül csak a KDH járt sikerrel a lap szerint.

Az uniós jogszabályok értelmében az európai parlamenti választás eredményét hivatalosan csak azután lehet nyilvánosságra hozni, ha az utolsó tagállamban is bezártak a szavazóhelyiségek, és idén több országban (például Magyarországon is) vasárnap rendezték a választást. A sajtóba azonban már vasárnap délelőtt kiszivárogtak a szlovákiai adatok.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés