Hirdetés

Vitézy megverheti Karácsonyt Szentkirályi visszalépése miatt? – Nagy Attila Tibor

Nap Híre portré Nap Híre

Drámai fordulattal zárul a kampány Budapesten: Szentkirályi Alexandra visszalépése pillanatok alatt kiélezetté tette a főpolgármesteri pozícióért folyó küzdelmet. De hogyan hat mindez a szavazótáborokra? Beáll-e Vitézy mögé a Fidesz-tábor és mit lépnek az LMP jelöltjének ellenzéki érzelmű támogatói? Erre keressük a választ a Nap Híre Elemző podcastjának különkiadásában Nagy Attila Tiborral.

Ahogy arról beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra péntek reggel a Facebook-oldalán jelentette be, hogy számára most is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, ezért "utat adva a változásnak" eláll a főpolgármester-jelöltségtől. Előzőleg a Nap Híre is beszámolt róla, hogy a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzni Karácsony Gergelyt. Lapunk elemzőket is kérdezett a lépésről és a várható következményekről.

A Nap Híre Elemző című podcastjának különkiadásában Nagy Attila Tibor értékelte a Szentkirályi visszalépése utáni helyzetet.

Karácsony Gergely saját bevallása szerint unta a 2021-es előválasztási vitát, kíváncsi leszek, hogy utólag bevallja-e, hogy a partizános vagy az ATV-s mostani viták alatt is unatkozott – mondta Nagy Attila Tibor, hozzátéve ugyanakkor, hogy Karácsony Gergely a „Budapest köztársaság” ethoszának megtestesítőjének szerepét játszotta el az elmúlt években, és azt teszi most már Vitézy Dáviddal szemben is. Karácsony Gergelynek az a nagy esélye, hogy a Fidesz-ellenes, eddig akár Vitézyt támogató szavazókat megszólítja.

Mi a magyarázat arra, hogy egy alapvetően baloldali városban fej-fej melletti küzdelem alakult ki Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között? Hogyan reagálhatnak a Fidesz, illetve Vitézy Dávid ellenzéki érzelmű szavazói a fordulatra? Többek között erről beszélgettünk az adásban, amelyben szóba került a Medián pénteken nyilvánosságra került mérése, amely szerint a Fidesz 50, a Tisza Párt 27, a DK-MSZP-P 9, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon áll, mindez egy olyan év júniusában, amely év a kegyelmi botránnyal és a köztársaság elnök bukásával indult.

Erre Nagy Attila Tibor szerint az a magyarázat, hogy a parlamenti ellenzéket alkalmatlan és unalmas politikusok alkotják. Ez a Tisza Párt népszerűségének is az oka – tette hozzá az elemző, aki azt is elárulta, mit tapasztalt Magyar Péter vidéki kampánykörútjának záró állomásán, a győri nagygyűlésen.

 

 

 

 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés