Hirdetés

Szívszorító vallomás: már altatókkal sem tud aludni az elrabolt magyar lányok édesanyja

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Szívszorító interjút adott a Hamász által elrabolt magyar lányok édesanyja.

Pontosan egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata  van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Elsőként a Hetek számolt be arról, hogy magyarok is vannak a Gázába hurcoltak között. A hetilap arról írt, hogy egy magyar származású izraeli édesanya két lányát – mindketten rendelkeznek magyar állampolgársággal – is elhurcolta a Gázát uralma alatt tartó terrorszervezet. 

Egy nappal a Hetek cikkének megjelenése után, október végén Szijjártó Péter bejelentette: nem kettő, hanem négy magyar állampolgárságú vagy származású túsz van a Hamász kezén. 

Arról is beszámoltunk, hogy vasárnap Novák Katalin Izraelbe érkezett, ahol többek között a túszul ejtett magyarok hozzátartozóival is találkozott.

Bidennek és Netanjahunak üzent az elrabolt magyar lányok édesanyja

Hivatkozás másolása

Hétfőn az elrabolt magyar lányok édesanyja, Majan Zin Joe Biden amerikai elnöknek és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek üzent, arra kérve őket, hogy ha a lányait nem képesek kiszabadítani a Hamász fogságából, akkor küldjék be őt is, hogy meg tudja fogni a kezüket és el tudja mondani, hogy minden rendben lesz. Majan Zin erről az ATV Ostrom című műsorában beszélt. A beszélgetést az alábbi videón láthatják 6.42-től:

Az édesanya elmondta: az izraeli hatóságok minden információt megosztanak vele, amit a lányairól tudni lehet, de egyelőre érdemi tudásuk nincs a tartózkodási helyükről és az állapotukról  - számol be róla az atv.hu.

Majan Zin
Majan Zin

Izrael pokoli eseményekre ébredt október 7-én – emlékeztetett Majan Zin, hozzátéve: lányai volt férjénél tartózkodtak egy Gáza-közeli kibucban, amikor a Hamász támadást indított Izrael ellen. Édesapjukat, annak élettársát és az ő fiát brutálisan meggyilkolták, a lányokat pedig magukkal hurcolták Gázába.

Arra ébredtek, hogy elszabadult a pokol

Hivatkozás másolása

A lányok egy átlagos este lefeküdtek a családjukkal együtt, és másnap arra ébredtek, hogy elszabadult a pokol, és ők azóta is ebben a pokolban élnek – idézte fel az eseményeket az édesanya.

A beszélgetésben elhangzott: terrortámadás során az elkövetők Facebook live videót készítettek, amin azt lehetett látni, hogy Noamot, Majan Zin volt férjét lábon lövik és élettársa 17 éves fiát csalinak használják a többi lakó kicsalogatása során, mielőtt őket is brutálisan meggyilkolták volna. 

Majan Zin elmondta: abból merít erőt, hogy lehetségesnek tartja, hogy a lányai látják ezt az interjúját és más interjúit is, ha a terroristák megmutatják nekik – hangzott el. De besötétedik és egyedül van, nem tud olyan erős maradni, mint amilyennek mutatja magát – tette hozzá. 

Az elrabolt magyar lányok édesanyja most a lányaiért próbál erős maradni, hogy tudják, hogy egy erős édesanyjuk van, akire támaszkodhatnak, ha hazajönnek. Majan Zin már altatókkal sem tud aludni, csak azért eszik, mert tudja, hogy ennie kell és csak azért él, hogy a lányainak ott legyen, ha szükségük van rá.

Majan Zin megköszönte a magyar embereknek, akik harcolnak érte és a lányaiért. Azt is elárulta, hogy igyekszik a lányától maradt emlékeivel körülvenni magát. Azt üzeni lányainak, hogy tegyék azt, amit mondanak nekik, és ha vannak a közelükben kisgyerekek, akiknek tudnak segíteni, akkor segítsenek nekik. 

Katartól kért segítséget Szijjártó Péter

Hivatkozás másolása

„Az Izraelt ért terrortámadás során a Hamász sok száz embert ejtett túszul, köztük öt magyar állampolgársággal - is - rendelkező személyt. Kiszabadításuk érdekében folyamatosan kapcsolatban állunk az izraeli kormány ezen célból létrehozott munkacsoportjával. Ma délután viszont telefonon tárgyaltam Katar külügyi államminiszterével, Soltan Bin Saad Al-Muraikhi kollégával, akivel áttekintettük a regionális biztonsági helyzetet. Elmondtam a kollégának, hogy öt részben magyar állampolgárságú személyről tudunk, akik jelenleg is fogságban vannak és kértem tőle, hogy segítsenek a kiszabadításukban” – írja Szijjártó Péter.

„Katari kollégám méltatta a kétoldalú kapcsolatainkat és ígéretet tett, hogy közbenjárnak a magyar túszok kiszabadítása érdekében. A túszul ejtett személyek neveit átadtuk, s Soltan Bin Saad Al-Muraikhi arról biztosított, hogy amint értékelhető információval rendelkeznek, azt azonnal a rendelkezésünkre bocsátják. Hálásak vagyunk Katarnak és a katari kormánynak a segítségért” – tette hozzá a külügyminiszter.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés