Hirdetés

Szijjártó sokkoló bejelentése: négy magyar túsz van a Hamász kezében

Nap Híre portré Nap Híre

Szijjártó Péter sokkoló bejelentést tett péntek reggel: nem kettő, hanem négy magyar (származású, illetve állampolgárságú) túsz van a Hamász kezében.

A miniszter bejelentette: a héten az izraeli kormánytól, illetve a túszok hozzátartozóitól kaptak jelzést arról, hogy négy magyar származású, illetve magyar állampolgársággal rendelkező túsz van a Gázai övezetet uraló Hamász kezében. A magyar diplomácia tudomása szerint ugyanakkor az október 7-i terrortámadásnak továbbra sincs magyar halálos áldozata.

A négy magyar túsz közül kettő kiskorú. A Naphire.hu is beszámolt arról, hogy két magyar kislányt elraboltak a Hamász terroristái és mindezt élőben közvetítették. 

Előzőleg a Hetek a Külügyminisztérium megerősítette: valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász. A palesztin terrorszervezet a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát tartja fogva. Arról azonban továbbra sem tudnak, hogy lenne magyar áldozat. 

A Hetek interjút készített azzal a magyar-izraeli állampolgárságú anyukával, akinek két lányát október 7-én a Hamasz terroristái elraboltak volt férje otthonából. A hetilap most megkereste a Külügyminisztériumot, Paczolay Máté külügyi szóvivő a következő tájékoztatást adta:

"Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés