Hirdetés

Letartóztattak egy TISZA Párthoz köthető férfit - Megszólalt Magyar Péter szervezete

Nap Híre portré Nap Híre

Pénzmosással gyanúsít a kecskeméti négy embert, egyikük Magyar Péter pártjához kötődik. A párt törölte regisztrációját.

Magyar Péter körül felpörögtek az események. Az EP-ben először csapott össze Orbán Viktorral,  közben kiderült, hogy az öccse mennyiért dolgozott a Volánbusznál, miközben a Tisza Párt reagált Magyar volt barátnője állításaira is.

Most négy ember letartóztatásáról döntött pénteken a Kecskeméti Járásbíróság, miután a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénzmosással gyanúsította meg őket. 

A gyanúsítottak jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzése, illetve azzal való kereskedés miatt vannak letartóztatásban. Harminc napra kerültek rács mögé. A társaság két tagja esetében különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás, míg a másik két személlyel szemben jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt kezdeményezte a letartóztatást a nyomozóhatóság szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva – írja a Blikk.

Az információról Kövecs Máté, a főügyészség szóvivője nyilatkozott a Mandinernek, akik úgy tudják, az egyik gyanúsított a TISZA Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátora.

A TISZA Párt is megszólalt az ügyben, a szerkesztőségünknek küldött közleményükben leírták, hogy az érintett ember regisztrációját törölték.

„A TISZA-szigetek civil szerveződések, amiket lelkes támogatók alapítanak és szerveznek. Ezek biztosítják a társadalmi bázisunkat, de jogi felhatalmazás nélkül működnek. A gazdasági bűncselekményekkel vádolt szolnoki férfi az egyik TISZA-szigetünkhöz kötődött. Még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásunkra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal töröltük. A TISZA Párt átláthatóan működik és szigorú szabályok garantálják a tagjaink feddhetetlenségét. Minden törvényes eszközzel azon dolgozunk, hogy tiszta közéletet teremtsünk, miközben magunkkal szemben is a legszigorúbb szabályokat alkalmazzuk” – írták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés