Hirdetés

Váratlan fordulat: Szentkirályi Alexandra szerint nem időszerű az olimpia

Nap Híre portré Nap Híre

A Fidesz mindig az olimpia pártján volt, amíg viszont a főváros a csőd szélén táncol, ez nem időszerű - jelentette ki a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Szentkirályi Alexandra a bejegyzésben felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tisztázza a főváros pénzügyi helyzetét, és kezelje a csődöt.

A politikus egy néhány órával korábbi posztjában kijelentette, hogy hiába szeretnének sokan egy budapesti olimpiát, a főpolgármester elherdálta Budapest százmilliárdos megtakarítását, "Karácsony Gergelyék saját bevallása szerint is üres a kassza."

Azt írta, hogy az olimpia büszkeséggel tölti el a nemzetet, és átgondolt tervezéssel a rendező városnak olyan fejlesztéseket hozhat, amelyek hosszú távon szolgálják a városlakók érdekeit. Amíg azonban a "liberális szivárványkoalíció" nem állítja talpra a főváros költségvetését, addig nem lehet olimpiáról komolyan beszélni - hangsúlyozta.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Karácsony Gergely a minap közölte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság felkérésére során a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti, hogy a főváros vegyen részt egy majdani budapesti olimpia megrendezésére irányuló gondolkodásban. Arról is beszámoltunk, hogy Vitézy Dávid Karácsony bejelentése után közölte, hogy részt fognak venni a közös gondolkodásban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés