Hirdetés

Rossz hírt közölt a keszthelyi kórház: megszűnik a szülészet

Nap Híre portré Nap Híre

November 4-től megszűnik a keszthelyi szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály, a kismamák a környező kórházakban tudják csak világra hozni a gyermeküket. 

A kórház közleményben közölte, hogy az I-es progresszivitási szinten működő – csak alapszolgáltatásokat biztosító – szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály feladatellátását 2024. november 4-től a környező kórházak veszik át. Közölték azt is, hogy a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz - írja az Index

"Az egészségügy szakmacsoportos centralizációjának megfelelő intézkedés a betegbiztonság megteremtését célozza. Ezáltal a kismamák és a páciensek magasabb szakmai szintet képviselő – komplikált esetben is azonnali beavatkozásra képes – intézményekben kapják meg az egészségügyi ellátást. Az intézkedés összhangban van azzal, hogy a szülészeti vagy nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátást kérelmezve egyre több páciens fordult a magasabb szolgáltatási szintet nyújtó kórházakhoz" - áll a közleményben. 

Mindez azt jelenti, hogy november 4-től nem szülhetnek a várandós kismamák a Keszthelyi Kórházban.   

A hírre Tóth Gergely, a település független polgármestere is reagált, azt írta a közösségi oldalán, hogy hivatalba lépésük óta azért harcoltak, hogy a kórházban „minden osztály megmaradjon, és az ellátás színvonala se romoljon”. Közlése szerint ő is a Facebookon értesült a bezárásról. "Egyeztetést folytattunk a kórház vezetésével és Nagy Bálinttal, Keszthely országgyűlési képviselőjével is. Nagy Bálint tegnap, csütörtökön azt állította: a kórház működés stabil és az is marad" - írta Tóth Gergely, hozzátéve, hogy nem fogadják el a bezárást és azonnali tájékoztatást követelnek a kórház helyzetéről. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés