Hirdetés

Irgalmatlanul összeveszett Karácsony és a DK a budapesti olimpián

Nap Híre portré Nap Híre

Dr. Molnár Csaba, a DK EP-képviselője a Facebook-oldalán esett neki Karácsony Gergelynek, reagálva arra, hogy a főpolgármester azt nyilatkozta korábban a Népszavának: "ha a városfejlesztéshez olimpia kell, akkor legyen olimpia."

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Budapestre semmiképpen sem kell olimpia, ugyanis szerinte a város nem fejlődne az olimpiától, hanem belerokkana. 

Ugye senki nem hiheti el komolyan, hogy Orbánék tényleg városfejlesztésnek és nem ezermilliárdos korrupt magamutogatásnak terveznének egy olimpiát? Abból nem utak, kórházak, lakások lennének hanem óriás sámándobok és olimpia után szétrohadó gigalétesítmények. Meg persze lopás lopás hátán

- írta Molnár Csaba, hozzátéve, hogy "aki azt akarja,  hogy az Orbánok és Mészárosok ük-ük-ük-ükonokái is magánjachtos, repülőgépes milliárdosok legyenek, az támogassa az olimpia rendezést. Másoknak nem sok oka van rá."

Kitért arra is, hogy reméli, hogy addigra bőven megbukik majd az Orbán-kormány, és ezen dolgoznak is, azonban ha most döntenek az olimpiai pályázatról, akkor mint írta, "Orbánéknak bőven van még pár éve ellopni, amit lehet." Majd feltette a következő kérdést: "Másrészt egy NER-utáni helyreállításban, amikor tényleg egy összeomlott országot kell újraépíteni minden tekintetben, akkor egy majdnani demokrata kormánynak olimpiára kellene költenie? Nem inkább kórházakra, iskolákra, a fizetések és a nyugdíjak emelésére?"

Karácsony Gergely egyelőre nem reagált a DK EP-képviselőjének bejegyzésére.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy Karácsony Gergely döbbenetes kijelentést tett a budapesti olimpiáról: "Az én álláspontom mindig egy elvi nyitottság volt, a 2024-es olimpiára vonatkozó budapesti pályázatot is támogattam akkor még ellenzéki képviselőként. Nyilván egy olimpia és paralimpia óriási lehetőség egy városnak, erre egy főpolgármester ha akarna, sem tudna nemet mondani. A MOB-tól és a paralimpiai bizottságtól kell hogy érkezzen erre a felkérés, de benne van a levegőben. Budapesten előbb-utóbb erről döntenünk kell, széles körű döntést kell hozni."

A főpolgármester akkor reagált arra is, hogy az olimpiarendezést nagy politikai vita övezi: "a magyar belpolitika végtelenül polarizált, Budapestnek pedig akkor van esélye olimpiarendezésre, ha nagy társadalmi egyetértés van a kérdésben, ez pedig akkor tud lenni, ha olyan koncepciót tesznek az asztalra, amely nem elsősorban a sportlétesítményekre, hanem a város egészére fókuszál" - fogalmazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés