Hirdetés

Genetikai teszten járt Sváby András - az eredmény őt is meglepte

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Érzékeny téma került elő az ATV #Bochkor című műsorban, ami kapcsán a Heti Napló műsorvezetője tett egy meglepő kijelentést, amit mindenki elengedett a füle mellett. A Naphire.hu rákérdezett.

Nagy visszhangja lett a hírnek a magyar sajtóban is, így Bochkor Gábor is elővette a műsora felvételén. Az ATV stúdiójában Farkasházi Réka, Szandi, L. L. Junior és Sváby András vendégeskedett, akik között heves diskurzus alakult ki a sztorit illetően. “A Thália Színházban a Martin McDonagh darabjából készült A nagy kézrablás című előadást felújították, és a múlt szombati premier előtt néhány nappal a szerzőt képviselő ügynökség megkereste a Tháliát és azt mondták, hogy nem járulnak hozzá, hogy a fekete komédia afroamerikai szereplőjét egy elmaszkírozott, azaz kisminkelt, feketére sminkelt fehér színész játssza” - elevenítette fel a Naphire.hu információja szerint az eseményeket a műsorvezető.

Bochkor emlékeztetett: ezt a darabot már hét éve is ugyanúgy mutatták be, és akkor ebből nem volt gond. Ugyanakkor a színház igazgatója, Kálomista Gábor úgy nyilatkozott: egyelőre nem foglalkozik a dologgal, ha jogi útra terelik a dolgot, akkor kíváncsian várja, milyen eredmény születik majd. A műsor vendégei azonnal heves vitában törtek ki, voltak, akik egyetértettek a szerzővel, mások nem. A műsor egy pontján pedig a Heti Napló műsorvezetője pedig meglepő kijelentést tett: “Miért ne mondhatnám azt, hogy roma vagyok? Honnan tudod, hogy nem vagyok? Ki tudja? Mondjuk pont tisztában vagyok, mert elvégeztettem egy ilyen genetikai tesztet, van bennem az égvilágon minden.”

Bár az adásból nem derült ki, a felvételt követően a Naphire.hu megkérte Svábyt, avasson be minket a genetikai vizsgálata eredményére. Ő néhány percet kutatott a telefonjában és meg is találta a hivatalos jelentést, és azt is elárulta, hogyan működik ez a gyakorlatban. “Be kell küldeni a nyálmintát egy amerikai laboratóriumba és beküldtem. Egyszerűen kíváncsi voltam és azt gondolom, mindenkinek érdemes lehet megcsináltatni és mindenki meglepődne az eredményen” - magyarázta az ATV népszerű sztárja a Naphire.hu-nak, majd már mutatta is a telefonjában lapuló diagramokat és eredményeket.

“Askenázi zsidó 48,6%, görög, délolasz 20% ír, skót, walesi 14%, kelet-európai 10%, finn 3%, skandináv 3%, olasz, 1,4 %. Bennem aztán tényleg minden van, amit el tudsz képzelni. Úgyhogy én erre kíváncsi voltam. Nagyjából azt mutatta ki, amit én amúgy is tudtam, és amit gondoltam magamról. Örültem a görögnek, a délolasznak, a zsidó az nem volt meglepetés, az írt, skótot, walesit nem tudtam, de az, hogy kelet-európai csak 10 %, az meglepett” - mondta Sváby. Hogy mit gondolnak a témáról a műsor vendégei, az vasárnap este 20:50-kor az ATV #Bochkor című műsorból kiderült a Heti Napló Sváby Andrással után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés